Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - View Single Post - Loud pop/clunk on low speed turning
View Single Post
Old 09-12-2012, 10:31 PM   #12
SilverST05
Focus Enthusiast
 
SilverST05's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Fan#: 103209
Location: Urbandale, IA
What I Drive: 2005 Silver Frost ST

Posts: 191
Points 325, Level 6
Points: 325, Level: 6 Points: 325, Level: 6 Points: 325, Level: 6
Level Up 50% Completed
Level up: 50% Level up: 50% Level up: 50%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 SilverST05 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by focusauto01 View Post
I just solved a problem that sounded very similar. It almost sounded as if the motor mounts were bad. When I would hit the brakes, are make a hard turn, or go over bumps and pot holes. I did the same thing with you. Started at the cheaper tie rod ends and sway bar end links, then went to the cv axle, and control arm ball joint. My culprit turned out to be a busted upper strut mount. I did some research and found that the upper strut mount is common to blow on these things.

To me yours sounds like either a control arm ball joint, and upper strut Mount. Try the upper strut mount first.
This sounds like a very plausible cause as well.
__________________
2005 ZX4 ST, Stealth CAI (so far)
Used to have, and will always regret selling, 1970 Mach 1.
"Everday is a good day, just try missing one."
"As soon as we're born we start dying, so you might as well have a good time."
SilverST05 is online now  
    Reply With Quote