Focus Fanatics - View Single Post - 2012 Titanium Front Strut Low Speed Noise (Clunk/Rattle)
View Single Post
Old 07-31-2012, 04:10 PM   #889
dyn085
That Guy
 
dyn085's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 98047
Location: Fayetteville, NC
What I Drive: 2012 SGM Ti HB w/Handling Package

Posts: 11,309
FF Reputation: 43 dyn085 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Quote:
Originally Posted by revhigh View Post
Update !!

Dealership just called, has ordered springs and stuff for BOTH sides, and will let me know when they are in ... 2-3 days supposedly.

Does anybody know if an alignment is absolutely required after that work ?? He indicated that it was not on the TSB. Does anybody know for sure if is technically required ... even if it's not on the bulletin ? I don't know that much about suspensions to be certain. He did mention that he didn't think anything (ball joints ?) had to be disconnected to make an alignment necessary.

I'd hate to tear up a brand new set of tires.

Thanks

REV
Theoretically, based on the components removed/replaced, an alignment shouldn't be required. That being said, there is a charge code on the TSB for them to check and verify that nothing (alignment-wise) has changed.

I would ask to ensure that the alignment check is performed and verified. It will show up on your paperwork if completed.
__________________

FocusFest 2013: Best of Show
Gateway FFW: Show Class Outstanding
September '13 ROTM
Hatch Nation #161
dyn085 is offline  
    Reply With Quote