Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - View Single Post - knock sensor issues
View Single Post
Old 04-25-2011, 12:20 AM   #14
EggYolkedZX3
Focus Enthusiast
 
EggYolkedZX3's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Fan#: 61654
Location: Henderson, NV
What I Drive: '01 Yellow ZX3, '04 Blue SVT w/EAP

Posts: 126
Points 859, Level 15
Points: 859, Level: 15 Points: 859, Level: 15 Points: 859, Level: 15
Level Up 59% Completed
Level up: 59% Level up: 59% Level up: 59%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 8 EggYolkedZX3 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Quote:
Originally Posted by redZX300 View Post
How many miles on the motor? What bolt ons do you have.

I had this same issue when I went FI the first time. I ended up tuning it myself and pretty much eliminating all the knock by just pulling timing from the BKT.

I as well never felt or heard any knock until I tapped into the knock sensor from the ecu harness and listened through my stereo.

Wish i could help you. It's a crappy thing to deal with.
Interesting. Well my car has 123,5xx miles and for bolt ons, it has stock SVT header, cat, flex, and flex back exhaust, and stock SVT airbox with K&N drop in filter along with Taylor 8.2mm plug wires. That's all I'm going to do for NA, currently saving for 5 speed swap and then turbo after that.

Quote:
Originally Posted by BowerR64 View Post
What the heck!?
He's reffering to a setup like this where you can listen to your knock sensor through your in car stereo. Link to Illinipo's thread: http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=207523
EggYolkedZX3 is offline  
    Reply With Quote