Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - What sorts of problems has your Focus experienced?
View Single Post
Old 03-25-2011, 04:42 AM   #330
An Audio Guru
Da fofo love remains
 
An Audio Guru's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Fan#: 84263
Location: Marietta, GA
What I Drive: 05 Red ZX3, 92 V6 Ranger, 07 Sonata

Posts: 1,538
FF Reputation: 5 An Audio Guru Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
I bought my 05 ZX3 cash out and am the only owner. At 9k miles the pressure plate blew apart and sliced and diced a bunch of crap. Sat in the shop under warranty for 3 weeks trying to order the new clutch assembly. They were on back order because other people were having the same problems. Finally they gave up and just threw an SVT clutch in.

Strarter started grinding at 50k but lasted and still cranked when I replaced it at 90k.

Reverse lights harness shorted out at some point. I finally noticed when I got ticketed, No blown bulbs just a dead harness.

Third brake light melted into a twisted clump of plastic.

Has had a slight knock when idling it WHOLE life. Ford unable to diagnose.

Blown through 3 rear torque mounts and still having problems with the bushing lasting in even the aftermarkets. Bought the MAC mount from http://www.ZXtuner.com and a week later their almost like plastic bushing are cracked, and won't hold grease and didn't even fit the transmission support bracket. Had to be shaved bout a 1/4-1/2"

Air box sprung a leak and almost put my engine into hydrolock. Some idiot mechanic never reconnected that retarded snorkel. Found leaves in my air box....wow right? Upgraded to the Steeda CAI.

I'm about to put my 3rd MAF sensor in today....WTF!!!

Lifter spring in valve 3 buckled and had to be replaced. Covered under warranty...

Rear interior panels are plastic "clips" glued to cardboard/particle board...something cheap. This southern heat made quick work of that. The glue separated. I went threw with capped of screws and mounted behind seats so caps would be covered or where panels overlapped.

The finger on the sunroof cover sliding thing broke off at like 10k.

Passenger and driver mounts went out at 56k

*By the way I am looking through receipts for all these repairs right now....lol

Driver control arm bushing is clunking or maybe its the hub....don't know yet.

Also have a fuel delivery problem. Fuel pump will hesitate before cranking the car. But car always cranks on the 3rd try fosho.. Thats all for now..

Since I am new to the forums. Anyone got any input on were to find better bushing inserts for the MAC torque mount. Has anyone got that clunking noise on the front end when turning and its pops when going over and change in pavements. (already have new cv axles, end links, inner/outer tie rods).

I love my whip so any help and making a newbie feel welcome would be awesome. BTW I'm not a genius but not an idiot either I have done most of my own work on all my cars inducing my V6 Camry, my 89 V6 Ranger 5speed, and my black Acura Legend 2door coupe V6 Vtec 6speed(giggitti!!!!) Thanks fellas!!!
An Audio Guru is offline  
    Reply With Quote