Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - View Single Post - Anyone with a wideband?
View Single Post
Old 03-03-2011, 01:32 AM   #12
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 ZX3 SE

Posts: 2,379
Points 11,745, Level 71
Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71
Level Up 24% Completed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Quote:
Originally Posted by FocusedSlayer View Post
I got around to adding my Wideband after I already done all my engine mods ,


Intake , exhaust , tune , header , bigger throttle body , the big 3 and finally a Wideband.

If you get a CEL with the Wideband its because your ECU is still reading the 02 sensor you have your Wideband in.

After I put my Wideband in , I got a CEL contacted my tuner (1turbofocus) Tom on here from Focus Power and he sent me a fix to disable the CEL and no more Cel for me . :)
So you didnt drill a new hole in the pipe you just replaced the correct one?

See thats what i was wondering, if i put in the wideband with the car stock and remove one of the stock o2 sensors to put in the wideband sensor if it would cause the ECU to keep the car from starting. If it just throws a CEL for a few days i can live with that.

My last car had an o2 sensor go bad and the engine died while i was driving it and wouldnt start tiill it was replaced thats why i was wondering. I had to have it towed to the shop and stuff it sucked.
__________________
It's not important to win, it's important to make the other guy lose.
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote