Focus Fanatics - View Single Post - 140* coolant temp problem thereafter
View Single Post
Old 10-12-2009, 09:14 AM   #5
1turbofocus
FF Affiliate
 
1turbofocus's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1123
Location: Belmont, NC
What I Drive: 2000 ZX3 / 2002 SVT Turbocharged

Posts: 21,430
FF Reputation: 153 1turbofocus Excellent Standing Member1turbofocus Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (28)
Polishing the combustionchambers has nothing to do with engine temps and by looking at your pictures I dont think you fully understand what and why doing this helps and whats its done for or maybe I am just not seeing it in the pictures fully

Polishing the CC so you can see your self in it really does nothing but make the guy doing it feel better , what your after is removing any surface or SHARP EDGES that might when EGT come up promote deto/spk knock and altho what you have done is very pritty you have made a lot of very sharp edges

What you want is more of a smoothing effect vs a high pollish

As stated doing what you did has nothing to do with your engine temps they (even with a high polish) should respond just like a stock head , do you have an aftermarket raid? what are your fans coming on at ? have you checked your temps with something other then gauge ? Did you move your sensor or is it still stock position

Tom
__________________
Focus-Power: Your #1 Source for Ford Focus Speed, Tuning & Performance!

Customer Support
AIM: hpdyno
Email: hpdyno@aol.com
Phone: 704-249-3745
Site: focus-power.com

Elder 1turbofocus
1turbofocus is online now  
    Reply With Quote