Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - View Single Post - Where has CaysE's SVT been? Build thread time!
View Single Post
Old 06-05-2009, 12:24 AM   #205
mellephants
omn-nom-nomnomnomnom
 
mellephants's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Fan#: 52400
Location: Urbana, IL
What I Drive: 12 SE, 91 DR350S, 74 CL360

Posts: 2,287
Points 10,823, Level 68
Points: 10,823, Level: 68 Points: 10,823, Level: 68 Points: 10,823, Level: 68
Level Up 94% Completed
Level up: 94% Level up: 94% Level up: 94%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 12 mellephants Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (15)
lol sorry about that. this is just confusing me. I've had my head off 3 times now (unfortunately), and the car has started after about 4 cranks EVERY time.



leakdown is a very good thing to do next - it'll help you figure out WTF is going on. you should be able to rig up a leakdown tester, I had to make one to troubleshoot my car at one point.

google around if you don't know how to rig one up.

I'm wondering if it is possible that CFM screwed up the valve job... nothing has changed on your block (pistons and rings should be fine), and you said (twice now) that you have the right valve lash. that pretty much leaves the valve-to-seat contact as the weak point, right? I just don't understand how you are getting a consistent 30 psi all across... unless they did the same thing wrong on all cylinders (but I would think a company like CFM would know what they are doing!)

did you use the ARP head studs?
__________________
SCT PRP FTMFW!
mellephants is offline  
    Reply With Quote