Focus Fanatics - View Single Post - HOW-TO: Mechanical CEL Fix for a Header
View Single Post
Old 10-14-2008, 05:06 AM   #71
whynotthinkwhynot
Captain TMI
 
whynotthinkwhynot's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 18416
Location: the armpit of TN, Memphis, TN
What I Drive: 05 ZXW; 02 Windstar; 13 C-Max SEL

Posts: 19,787
FF Reputation: 267 whynotthinkwhynot Outstanding Standing Memberwhynotthinkwhynot Outstanding Standing Memberwhynotthinkwhynot Outstanding Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Quote:
Originally Posted by X-Rated View Post
I done this, double non-fouler with the drilled out one for the 02 sensor. I still get the code PO420 which is just saying the 2 sensors are similar in readings, I just use the code reader & erase. The other thing you will get is a rich running smell from the tailpipe due to not having a "cat". Haven't gotten into the computer yet to see if I can recalibrate the fuel mixture to a leaner mix but I will let you know.

I run the OBX style header (shorty) with the down pipe, kept the "res" & running a Flowtech Raptor muffler. I also have the "long" style cold air intake system.
You really need to take a trip to a dyno, one with a MasterTech or SCT flash capabilities if you have an XCal. It will be well worth the cost due to your mods and conditions- you should get an increase in power and fuel economy.

I'm wondering why this didn't get put up in the stickied threads list. My apologies SYZ.
__________________
Be eclectic.
---The Complete How-To Archive--

Moderating everything now, let me know if I can help.

Quote:
Originally Posted by the user formerly known as ZX3_Chick View Post
You're special aren't you.
whynotthinkwhynot is offline  
    Reply With Quote