Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   SPI Performance (2000-2004) (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2003 Focus Loss in Power (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=324587)

machelis 09-09-2013 10:00 AM

2003 Focus Loss in Power
 
Howdy,

For some reason when I hit the petal on my SPI, it makes noise, but doesn't speed up very quickly. It sounds like it's bogging. And when I rev it in neutral, it hesitates when the rpm's start to lower. I've replaced the coil and plugs recently as well as the egr valve and tube. Compression is around 230-240 in all cylinders. Could it be the egr solenoid or a vacuum leak somewhere?

Thanks.

joecicalese 09-09-2013 10:06 AM

No check engine light? Check filters (air & fuel) and PCV valve. Check the line coming off the PCV valve and make sure it's not cracked.

tryingtofixthis 09-09-2013 02:36 PM

Hmmm.. This is how my problem started. And im not gonma say replace anything, but do the regular maintainance and of it does not resolve with that you may have the same issie that eveybody seems to encoumter with these engines. That bein said run a compression test

machelis 09-10-2013 09:47 AM

I do regular maintenance on it. And I did a compression test. Everything came out fine. My buddy plugged the car into his Snap-On super computer code reader and found the first O2 sensor to be off the charts, but not enough to throw a CEL.

Thanks for the help though guys.


All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.