Focus Fanatics

Focus Fanatics (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   General Technical Chat (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=47)
-   -   MAF unplugged - SVT (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=308503)

Nyberg 02-05-2013 09:37 PM

MAF unplugged - SVT
 
Car runs and idles terrible after our exploding intake fiasco. Checked the timing and swapped out the plugs. Question is when I unplug the MAF sensor the car runs better, is this a symptom of a bad MAF.
Cheers
Gerry

beatmaniac1 02-05-2013 10:11 PM

Did the car ran for a while with the MAF unpluged ? It's my case and since I repluged it , car runs like crap too. Is this because the computer is relearning ? MAybe runing with/without the maf had screwed your ECU operation like it did with mine ...

Nyberg 02-05-2013 10:25 PM

No the car just runs terrible with the maf plugged in and will not even idle, with it unplugged it is better but still not great. I just tried cleaning the mac, unplugged the battery but still runs lousy.

Nyberg 02-05-2013 10:38 PM

Is a code reader going to tell you if the maf, o2 sensor etc have gone bad?

beatmaniac1 02-05-2013 10:45 PM

have you any way of monitoring the maf output ? like a sct tuner or code reader with live streaming ? You could see if the signal is OK. The bad idle issue could be caused by another sensor/faulty part. If the ecu switches into a different mode when you unplug the maf,it could compensate for the bad idle (like going into a safety mode). Just giving my thoughts...

zetecDon 02-06-2013 06:17 AM

Moved to "General Technical Chat".


All times are GMT -5. The time now is 03:04 PM.


http://www.focusfanatics.com/aboutus/copyright.asp