Focus Fanatics

Focus Fanatics (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   MK2 Focus (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=120)
-   -   2010 focus door problems (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=304670)

clewis3090 12-19-2012 12:16 PM

2010 focus door problems
 
I have a 2010 focus se 5speed 4 door and i have a problem wit my doors back passenger doesn't open at all lock or unlock rear driver only opens from the inside and front passenger door works ok doesnt always open from the outside and tha lock moves rapidly wen u hit unlock on tha door or key fob but doesnt actually lock it and tha driver door works perfectly except on occasion wen it doesn't open from tha outside the rear outside handles feel loose bt they are still connected iv had it services and tha dealership replace all door latches except the driver one and the doors have tha same issues again and its out of warranty so i need help finding out wut is wrong so i can fix it myself thanks

gtferrari 12-19-2012 12:55 PM

i would get a wiring diagram and a dvom (digital volt ohm meter)
use the diagram to figure out what wires to test for. look for the ground wire. in ohm mode connect one lead to the ground and the other to the neg terminal on the bat. should read 0.0

now set it to vol= not vol~ find the positive wire and put a lead on that then leave the other on the neg term of the batt. press the button. you should see 12.6 volts

most likely you are looking for a bad ground or resistance in the wires or connections

clewis3090 12-19-2012 01:48 PM

Thanks ill try that were about to get a lot of snow so it might b a week or so but what would u think about my door handles not feeling like theyre attatched to nething they dnt have ne resistance to them or y the dealership replaced the parts that they did and that it fixed them for a few thousand miles n started actn funny again

gtferrari 12-19-2012 06:43 PM

Well i had the same problem but have a coupe. It only affected one door. This was all under warranty but they never did replace it or remove it. Just sprayed some pb blast in it and called it good. There is a lot of dust that gets up into that area. I would have to hit the unlock twice to get the mechanism to engage properly. After they sprayed it the problem went away mostly. But if they replaced the part there must be another problem.

clewis3090 12-23-2012 01:02 AM

has anybody else had this problem or anything similar with a 2008 through 2011


All times are GMT -5. The time now is 08:55 PM.


http://www.focusfanatics.com/aboutus/copyright.asp