Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   General Technical Chat (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Shifting problem (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=304033)

jra4e 12-10-2012 07:37 AM

Shifting problem
 
01 ZX3 5-speed
I have attached a photo where the shift cable seems to be popping up from its housing. Any ideas how to fix it? Sorry it's a crappy cell phone pic. But you can see what appears the white piece grinding down in its housing.

http://i57.photobucket.com/albums/g205/jra4e/12_-_1.jpg

Thanks,
Joseph

sailor 12-10-2012 03:28 PM

Looks like the white plastic part has deteriorated (hardened up) so it's flaking apart as it wiggles instead of just clicking in there tight.

If they work OK otherwise, I'd save the expense & PITA of replacement by loosening that base a bit so I could get a couple LARGE Zip Ties under it, then tighten them around the cables where they are mounted. (then tighten it back down again)

That should keep it in place until it gives up completely at least!

sailor 12-10-2012 03:29 PM

Looks like the white plastic part has deteriorated (hardened up) so it's flaking apart as it wiggles instead of just clicking in there tight.

If they work OK otherwise, I'd save the expense & PITA of replacement by loosening that base a bit so I could get a couple LARGE Zip Ties under it, then tighten them around the cables where they are mounted. (then tighten it back down again)

That should keep it in place until it gives up completely at least!

jra4e 12-12-2012 04:34 PM

Thanks for the advise Sailor I zipped tied the cable around the base with triple redundancy. Hopefully it should be good for a while.

sailor 12-12-2012 05:27 PM

Could last a LONG time, ya never know....

Tx for the update!


All times are GMT -5. The time now is 04:54 PM.