Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   Focus Tuning Chat (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=79)
-   -   does the 2012 focus ecu need to have ground (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=301930)

Dmois12 11-10-2012 12:48 AM

does the 2012 focus ecu need to have ground
 
does the 2012 focus ecu need to be bolted to the frame or have a ground source for the car to start?

iminhell 11-10-2012 01:25 AM

Yes it has to have a ground.

I don't believe it's grounded through the case though.


If you're having start issues and have removed the ECU from it's home, odds are something you removed/moved during that process is causing the no start.

mikebontoft 11-10-2012 01:26 AM

yes because the computer controls most of the system using froundside switching, so it must have a common ground.

1turbofocus 11-10-2012 01:10 PM

The ECU housing it self no it doesnt , the ECU grounds through I think it was 13 grounds

What are you working on that your using a 2012 ECU

Tom

mikebontoft 11-10-2012 11:48 PM

Di-VCT generator is my guess lol.

penno87 11-15-2012 06:29 AM

Hey guys,

Does the same question apply if I had a Zetec Hatchback? My brother and I are being handed one down in a few weeks time and he's talking about ECU tuning and I'm going to be honest, it's not my field at all but I'd just like to get a brief overview of time, price and results. If anyone has time, could they take a look at the website of the company my brother proposes to use? They're called tuned2race and they do ECU tuning, amongst other performance related stuff. I can't tell if it's legit with my amateur eyes. Many thanks!


All times are GMT -5. The time now is 03:00 AM.