Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   General Technical Chat (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Vibration Issue At Idle????? (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=299256)

1990 GT-X 10-07-2012 04:16 PM

Vibration Issue At Idle?????
 
I owned a 2002 ZTS for a couple of years. It was an automatic just as my 2008 SES has now. I sold my 2002 and just bought the 2008 SES that has 60,000 miles on it. The car is super clean and was well taken car of from the only owner before me. The only issue i have with the car is at idle in gear you can feel the motor running or like vibrating through the car. That is the only time you feel it is at idle. Now my 2002 never did that. Infact when my 2002 idled, i sometimes would think the engine stalled it idled so smoothly. So does anyone else have this issue with there 2008-2011 foucs?

GO.army.1969 10-07-2012 05:05 PM

Sounds like a bad motor mount. Check your lower one the dogbone.

1990 GT-X 10-08-2012 12:56 AM

Ok, i will do that. Thanks

amc49 10-08-2012 03:23 AM

You just didn't keep the '02 long enough, they are well known for doing the same..........

Merrigan 10-08-2012 09:47 AM

My old Sunfire done the same thing. But when I pushed the Clutch in it would stop. So I just assumed that maybe the clutch plates were worn weird or something. But the motor mount sounds a lot more reasonable.

1990 GT-X 10-15-2012 11:38 PM

Yep you guys were right. I changed the front damper mount on top and man what a difference. I can't even feel the car running. It is littrally smooth as a babies ass. Lol expression. I was told by ford that these mounts go out at 20,000 most of the time. Crazy


All times are GMT -5. The time now is 06:08 PM.