Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   Focus Tuning Chat (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Anything for 2010 Focus? SCT ? (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=297040)

Fernando_221 09-06-2012 09:20 AM

Anything for 2010 Focus? SCT ?
 
Hi,

Is there anything for ecu tuning for Focus 2.0 2010 ? Are there flex fuel cars in US? Our Focus (brazilian) are flex fuel, can run ethanol or gasoline, at any blend.
Really would like to have SCT for these cars.

Blivit 09-07-2012 04:09 AM

Quote:

Originally Posted by Fernando_221 (Post 4338224)
Hi,

Is there anything for ecu tuning for Focus 2.0 2010 ? Are there flex fuel cars in US? Our Focus (brazilian) are flex fuel, can run ethanol or gasoline, at any blend.
Really would like to have SCT for these cars.

We can tune 2010 Focus in US, China, AU and UK so most likely yes. Nothing preloaded meaning it would have to be custom tuned but if you can get me a strategy I can confirm.

Fernando_221 09-08-2012 04:46 PM

So, I tried to read the Focus 2010 ecu with my xcal but was unsuccessfully.
When I try to display vehicle info, it shows the VIN code and connection protocol CAN, at the next screen where should be displayed the strategy code, the xcal backs to the initial screen, odd.

Did I miss anything?

Blivit 09-08-2012 06:54 PM

Quote:

Originally Posted by Fernando_221 (Post 4342006)
So, I tried to read the Focus 2010 ecu with my xcal but was unsuccessfully.
When I try to display vehicle info, it shows the VIN code and connection protocol CAN, at the next screen where should be displayed the strategy code, the xcal backs to the initial screen, odd.

Did I miss anything?

What firmware version is on your device?

Fernando_221 09-08-2012 07:23 PM

Quote:

Originally Posted by Blivit (Post 4342190)
What firmware version is on your device?

It's the latest one, 1.2.134 I think.

Blivit 09-08-2012 09:22 PM

Quote:

Originally Posted by Fernando_221 (Post 4342230)
It's the latest one, 1.2.134 I think.

Please check as that is not the latest version. Aside from this if you can physically see the processor and can list the numbers on the sticker I can check from that.

Fernando_221 09-09-2012 12:24 AM

Quote:

Originally Posted by Blivit (Post 4342494)
Please check as that is not the latest version. Aside from this if you can physically see the processor and can list the numbers on the sticker I can check from that.

Tried again with the latest firmware (1.2.142) and now shows "Info not available".

I'll look for the processor code.

Fernando_221 09-10-2012 10:02 AM

Quote:

Originally Posted by Blivit (Post 4342494)
Please check as that is not the latest version. Aside from this if you can physically see the processor and can list the numbers on the sticker I can check from that.

I'll send you an email with the ecu pics.


All times are GMT -5. The time now is 07:49 AM.


http://www.focusfanatics.com/aboutus/copyright.asp