Focus Fanatics

Focus Fanatics (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   ZETEC Performance (2000-2004) (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Passenger Motor mount (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=296261)

cody.carr 08-27-2012 12:01 PM

Passenger Motor mount
 
http://img.tapatalk.com/aee701c3-a7c2-3698.jpg

Anyone ever seen this? The mount has roughy 15k on it? What caused it?


Sent from my iPhone using FF Mobile

Ecoh72 08-28-2012 12:41 PM

Looks like that mount is toast. What you're looking at is the inside of the mount, it's a baffle for the hydraulic fluid if I remember right.

If its an aftermarket mount, that's the cause of your issue, they are junk.

TerryB 08-28-2012 01:19 PM

Looks like my NAPA after 2 weeks and about 500 miles. Aftermarket are horrible. Go with OEM. Cost more but it will last.

Magus2727 08-28-2012 01:23 PM

There was a write up on here you may be able to use... it involved cleaning out the baffle / fluid valve area and then pumping Caulk into it and letting cure for a few days then you have a DIY poly'ish mount

cody.carr 08-28-2012 01:33 PM

Does anyone know if this
http://focus.c-f-m.com/ingallsthesti...ocuszetec.aspx fits with the Vortech S/C kit also?

Magus2727 08-28-2012 01:42 PM

Quote:

Originally Posted by cody.carr (Post 4325550)
Does anyone know if this
http://focus.c-f-m.com/ingallsthesti...ocuszetec.aspx fits with the Vortech S/C kit also?

Call up C-F-M or see if there text / Chat feature is on and working on there website. They respond fairly quickly to email also. They will know for sure. I have not ran into to many people who have used this particular product.

Edit: that also does not replace the mount... its to go with it. So if you buy a cheap passenger motor mount even with the Stiffy I think you may have eventual failure of that mount.

TheSnark 08-29-2012 01:21 PM

same issue two years ago
 
I had the same issue two years ago. Pep Boys changed my motor mount but cracked the coolant reservoir when doing so. A slow leak of coolant ate away the mount. After replacing the leaky reservoir I changed the mount myself and replaced it with one from Autozone. All better now. The only difficult part was breaking the nut to separate the mount form the bracket. There is a good video on YouTube to explain how to do it. ended up only taking me an hour to complete.
Check for a leak of fluid before changing or you will end up with the same issue.

Blue5ive 09-12-2012 02:49 AM

The do it yourself poly mounts ended up not lasting.

Aftermarket mounts are mostly junk. Just get a Ford oem mount. Its less than $70. Then you'll be fine.

cody.carr 09-12-2012 11:39 AM

I'm getting the vf poly mounts


Sent from my iPhone via FF Mobile

steeda423 09-12-2012 06:31 PM

Wise Decision!

http://farm9.staticflickr.com/8042/7...4fec2f62b8.jpg


All times are GMT -5. The time now is 04:23 PM.


http://www.focusfanatics.com/aboutus/copyright.asp