Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   Focus Tuning Chat (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=79)
-   -   If i pull the fuse will the engine light go out? (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=253518)

BowerR64 03-19-2011 08:34 PM

If i pull the fuse will the engine light go out?
 
Today i put in my wideband sensor to the bottom bung (the third one)
http://i5.photobucket.com/albums/y19...s/02sensor.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y19...20Manifold.jpg

I wired the module (innovate LC-1) into the fuse box under the hood for power but when i drove it i notice its not reading quite right. I may need to replace the sensor or rewire it to a different power source.

When i look in the manual i see a fuse for "HEGO sensors" it says (Heated exhaust gas oxygen) what if i pull that fuse? is that for all the sensors maybe?

Im sure its not that easy but it never hurts to ask.[???:)]

http://i5.photobucket.com/albums/y19...s/Hoodfuse.jpg

http://i5.photobucket.com/albums/y19.../Fusepanel.jpg

mikebontoft 03-19-2011 08:46 PM

nope that just gives it more of a chance to stay ON. can you read the codes?

BowerR64 03-19-2011 08:52 PM

Quote:

Originally Posted by mikebontoft (Post 3599740)
nope that just gives it more of a chance to stay ON. can you read the codes?

The engine codes? I just put it on today and it came on instantly after i unhooked the stock one and started it up. Im sure thats what the CEL is from.

mikebontoft 03-19-2011 09:00 PM

yeah I thought of that after I posted and left the thread. well.... hook up a cheater to it or something just so it's hooked up. may not even need to do that. I (sadly) had an 02 sensor wrapped around a harness for a few days so I could still drive the car and didn't get a light [hihi]

FocusedSlayer 03-19-2011 11:02 PM

This should stop the CEL until you get a tune . I did it after I installed my header and not once did I get the CEL until I put my Wideband in and then I got a tune update and now no more CEL .

But this should do the trick for you , I know you don't have a header but it would be worth a try .

http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=161467

BowerR64 03-20-2011 12:16 AM

Quote:

Originally Posted by FocusedSlayer (Post 3599920)
This should stop the CEL until you get a tune . I did it after I installed my header and not once did I get the CEL until I put my Wideband in and then I got a tune update and now no more CEL .

But this should do the trick for you , I know you don't have a header but it would be worth a try .

http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=161467

I dont understand.

The wideband comes with its own 02 sensor, i used the #3 bung and took out the stock 02 in the #3 location and just unplugged it. Thats why its throwing the CEL because its reading nothing at that location.

I need to try and trick it with the LC-1 it has an analog out with a selectable voltage output to trick the ECU into thinking its there but i wanted to ask about that fuse first. I knew it wasnt that easy but thought ide ask.

I need to find out what lead the stock 02 uses and tap into it. I believe its +12, -12 (for the heater) and signal + and signal ground to the ECU


All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.


http://www.focusfanatics.com/aboutus/copyright.asp