Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   Focus-Power Tuning (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=72)
-   -   Stalling question (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=234230)

dmeray1 06-18-2010 12:48 PM

Stalling question
 
I have your SVT tune and have been running it for almost two months with no problems except trying to keep my foot out of the throttle... In the last week the engine is stalling when I roll to a stop almost like the stock tune did. It was working fine till then. Is there any adjustment I can make via the predator to increase the idle? Instructions to do so or is there anything else you can suggest.
Thanks,
Dan

1turbofocus 06-18-2010 01:37 PM

Do me a datalog and lets see why its happening , after 2 months something has changed , could be as simple as a o2 , tps etc but lets see first

Do a 4 min idle , 4 min drive/cruise , 4 min idle

Tom

dmeray1 06-18-2010 02:01 PM

Tom, I was searching for instructions for datalogging and stumbled in to a thread were they were getting P0133 and P1246 codes...It turns out I had those codes a few days ago. I cleared them with the predator and they have not come back. Is this pointing at the O2 sensor? (The sensor is only a year old btw) Then I would be making 3 files, correct? Also, I live on dirt roads so should I do the drive/cruise part on paved roads and should I be aggressive or spirited on the drive? Just to confirm, my rear O2 sensor is not being used any longer with your tune?
Thanks,
Dan

mstng46 06-18-2010 05:34 PM

check your fuel filter aswell

1turbofocus 06-18-2010 06:45 PM

Fuel filter wouldnt cause a stalling issue and it still be running and driving

ONE log only , does not matter where you drive it , rear o2 is off

Tom

dmeray1 06-18-2010 10:09 PM

Quote:

Originally Posted by 1turbofocus (Post 3317866)
Fuel filter wouldnt cause a stalling issue and it still be running and driving

ONE log only , does not matter where you drive it , rear o2 is off

Tom

Filter is new...I will log tomorrow.

dmeray1 06-22-2010 03:38 PM

Tom,
Log was sent to your AOL addy. Took me awhile to get it downloaded because of USB to serial converter....

dmeray1 07-07-2010 09:54 AM

Tom...I installed new plugs and it is not stalling any longer. However, it still seems like it is "trying" to stall whenever I come to a stop especially with the AC on. I will send a new log for you to look at. Is there a particuar area you are looking at?

Also, is there anything I can do about throttle response. I ported my throttle body and I know you did not think it would do anything. Is there anything you recommend to help this?

1turbofocus 07-07-2010 12:10 PM

Did you try a TB , porting does nothing as I am sure you now know

Tom

dmeray1 07-09-2010 09:24 AM

Tom, I sent new log via email.


All times are GMT -5. The time now is 11:00 PM.