Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   SVT Performance (2002-2004) (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   A/C Problems (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=23269)

latindude542002 08-25-2004 08:06 PM

A/C Problems
 
Hey guys. Well for a while now when ever i turn on my a/c when i first get in my car i hear and feel a really loud like thump come from under the car. kind of like runnig over something but it comes from the engine or under the car when im still. then once the car thumps then some really funky smelly stuff comes out of the vents. kind of like ass?? has this ever happened to any one else. if so please help. thanx.

latindude542002 08-25-2004 08:49 PM

bump!!!!!!!!

SVTmonkey 08-26-2004 03:04 PM

Re: A/C Problems
 
1 Attachment(s)
Maybe you got one of these under your hood...

Rych 08-26-2004 08:55 PM

Re: Re: A/C Problems
 
Quote:

Originally posted by SVTmonkey
Maybe you got one of these under your hood...
No. I don't think he has a vtec [:D]

latindude542002 08-26-2004 09:36 PM

Thanx for the help guys! Does any1 know what im talking about?

ModemJunki 08-26-2004 09:47 PM

Well, kind of hard to diagnose, but it ain't right.

You have an '03, so hopefully still have warrantee.... take it in!

alyosha 08-27-2004 03:59 PM

Sorry it wont be of much help to you, but dealer finally fixed the problem with my ca's AC. It was really weak, never really cold, even on recirculation. I noticed that my AC switched on/off pretty frequently (not light, but the compressor uder the hood), however thought it was doing it becuase the AC didnt work by itself. Anyway, dealer outdone himself this time, they checked for leaks, didnt find any and proceeded to do "pin point test" of wiring, found that one switch was intermittent and cause frequent on/offs and didnt let the air to cool down, they changed wiring assemby- voila- AC iscold now, I am happy, all is fixed under warranty.

justinssvt 08-28-2004 03:26 PM

I bought an 03 in feb of this year when i went to turn it on in june it blew hot air i took it to the dealer they did a di test and couldnt find a leak they said it didnt come with the ac fluid from the factory so much for quality control

Darth Focus 08-28-2004 05:20 PM

Maybe a bad clutch on the a/c compressor!? Is it like a squeek - thud? Could be a glazed or loose belt too...or a bad a/c pulley...

I put my $0.02 in..

Darth Focus 08-28-2004 05:22 PM

Speaking of a/c, did you know our cars disengage the a/c on wide open throttle? Try it..blast the a/c then nail it and run through 2 gears...then feel the air..a minute later its cold again. I thought that was neat when I learned that...I said; "No wonder my car isnt laggy with the a/c on...right on!"


All times are GMT -5. The time now is 11:58 PM.