Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   Focus Tuning Chat (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=79)
-   -   AEM Wideband and Predator (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=231414)

MattyM3CSL 05-10-2010 01:39 PM

AEM Wideband and Predator
 
Iíve been searching around now for a while and canít find the info im looking for. How do I datalog an AEM wideband with my Diablo Predator? Can this be done or do I have to have 2 separate datalog filesÖone predator log and another with just the A/F from the wideband.

I have the 9 pin serial cable used for uploading log files to my laptop from the predator. I have read the AEM instructions about splicing into the serial cable, but I canít find any info about adjusting the predator for use with the wideband.

Any info would be much appreciated! Thanks!

markysparky66 06-03-2010 07:20 PM

yes im also wondering this...

1turbofocus 06-03-2010 08:27 PM

You cannot datalog the wide band to the Predator

Tom

MattyM3CSL 06-07-2010 02:43 PM

Thank you for the clarification tom. What is the best way to record the A/F ratio if I can’t use the predator? I’m trying to troubleshoot this so I can send you a log for a tune update once I install the HFC.

1turbofocus 06-07-2010 03:17 PM

There is now ay , just have a pass with you and do AF at ecery 1000rpm

Tom

scrammer 06-21-2010 03:07 PM

so at every 1000rpms, i have to look at the A/F gauge and record what its at?

just wanna get this straight. i got my predator from you.

1)if i restore the factory tune from the Predator this will "unlock" it, correct?
2)after its been "unlocked", it will work on a different car, correct?

it just seems that the XCal3 has better features. and if it means better datalogging i will purchase one. the support for the Predator just seems to be going away. I will be getting the XCal through you though[thumb]

1turbofocus 06-21-2010 07:40 PM

For some reason I cannot get Diablosport to understand that they need to be able to datalog the Predator

xcal does have better datalog or I like it better anyway , if your staying NA the stay with the predator it does a fine job

Have a rider do the AF as you drive

Tom

Chas 06-21-2010 08:32 PM

cant you datalog to a laptop?

PSUrivie 06-21-2010 10:43 PM

^^yep!...make sure you have a pretty powerful one, though, when logging multiple PID's

Chas 06-22-2010 06:32 AM

i really hope you can datalog to a mac lol


All times are GMT -5. The time now is 10:20 PM.


http://www.focusfanatics.com/aboutus/copyright.asp