Focus Fanatics

Focus Fanatics (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   Focus Tuning Chat (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Another A/F datalog question (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=213221)

CarDemon 10-07-2009 11:07 PM

Another A/F datalog question
 
I hooked my AEM A/F wideband up to my SCT3 with a modified firewire cable (per several FF write-ups). When I start the datalog monitor directly on the SCT3, I get accurate real-time A/F readings. But if I datalog on LiveLink, the A/F (analog 1) doesn't show any input or values. Somehow the SCT3 isn't communicating with my PC. (Yes, I've assigned a formula to the channel and the box has been checked.)

Any ideas?

Jgrove998 10-08-2009 12:29 AM

does the computer datalog everything else or is there no communication at all? First thing that popped into my head was a driver issue. Maybe trying reinstalling the driver and/or livelink.

are you using XP or vista?

CarDemon 10-08-2009 11:31 AM

LiveLink is able to monitor everything else except the analog input (A/F) so I think the drivers are up-to-date and working. That's what makes it so strange.

Jgrove998 10-08-2009 11:42 AM

That makes it a bit more complex.

...hopefully someone else can chime in and help out.

Blivit 10-08-2009 02:31 PM

What version of livelink are you using?

CarDemon 10-08-2009 11:10 PM

Version 5.1 Build 0

Blivit 10-09-2009 06:15 AM

What is the firmware revision on your device?

CarDemon 10-09-2009 11:46 AM

Fw 1.2.118

Blivit 10-09-2009 12:35 PM

Quote:

Originally Posted by CarDemon (Post 2963211)
Fw 1.2.118

Do you get any errors in livelink when the analog inputs are selected? Have you tried selecting all 4 to see if you get voltage on any of them?

CarDemon 10-09-2009 01:59 PM

I don't get any errors w/r/t analog signals. I just tried checking all 4 inputs and still got nothing.

I'm wondering if it's somehow related to my settings on the SCT device itself. As I said, I can read the A/F from the handheld when I "start monitor" so I know it's getting signal. It's apparently problematic somewhere between the handheld and the laptop.


All times are GMT -5. The time now is 03:35 PM.


http://www.focusfanatics.com/aboutus/copyright.asp