Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   Focus Tuning Chat (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Can i Borrow something? (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=211596)

lildudeinacar 09-20-2009 12:46 AM

Can i Borrow something?
 
Do we have any type of data logging software that can be loaded onto a laptop?

I really want to find out whats going on with my car in the morning.
I dont want to take it to a dealership or any where else. Just throwing it out there.

I guess if theres some master mind out there i'll explain

Starts/Idles/Revs Just fine.
Go into reverse No problems.
Put it in frist, Clutch in Justfine
Start to let out with with gas, and it totaly just wants to die. It sounds like a subie, to where it sounds likeits running on 3 cyc then it cuts out to 2. Give it a few seconds and goes back to normal. Start to go again and same thing.

The catchis... If i rev it to 3k and start to go, Its fine, it may studder a few feet from there but for the most part its fine. After it warms up and the rest of the day, You can run the piss out of it.

I just dont know, It has new Spark Plug Wires, K&N Panal thats clean (i rotate it every so often when i knock the dust out of it) I replaced the fuel filter not that long ago I Run 93 Oct.

So if anyone has anysuggestions, please chime in.

norcalfocus01 09-20-2009 12:52 AM

Vacum leak? Most leaks are worse when cold but dont go away. Just thought I throw it out there.

WRCwannabe 09-20-2009 12:52 AM

make sure your spark plug wires are pressed all the way down into the coil and in the head.

do you have a tune?

lildudeinacar 09-20-2009 10:28 AM

intresting on the vacume leak.... I wouldnt even know where to start to look for that

Yea i made sure they were Mutliable times...

Stock Tune

illinipo 09-20-2009 11:10 PM

For my car in the past, problems at high load low rpm have always been ignition related. Hardware not software.

_spyder 09-20-2009 11:26 PM

It seems like I have this exact same problem!

lildudeinacar 09-20-2009 11:36 PM

kay well so then its eather pointing towards the Coil pack... or a small hidden vacume leak that fixes it self after it gets luke warm... and out of the 14001 SVT's made, i know that not the only crazy one to have this issue

illinipo 09-20-2009 11:43 PM

take a look at the spark plugs before you throw down the cash on a coilpack.

lildudeinacar 09-20-2009 11:47 PM

I can get a new coil pack from Hilbish or someone for like 50 bucks i need to start crackin down on, the flurries of MI are coming and i dont know how its going to like it.

illinipo 09-20-2009 11:54 PM

im just sayin, plugs are 10 bucks, and they are really easy to check...


All times are GMT -5. The time now is 12:16 AM.