Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   ZETEC Performance (2000-2004) (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=39)
-   -   TB install - help with TPS (wanna get it right this time) (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=19942)

whiteboyslo 07-21-2004 06:30 PM

TB install - help with TPS (wanna get it right this time)
 
OK-

Some of you may or may not remember my little TB fiasco from back around Xmas time. I bought a ported TB, tried to install it on my car, but i kept snapping the TPS. i'd install the TPS on the throttle blade but then when i went to hit the throttle i'd hear a giant *SNAP* and the car would do wierd stuff like climb all the way to 6200 RPM before every shift and it would shift HARD. after screwing up 2 TPSs, i finally broke down and bought a new stock TB with the TPS on it already. lesson learned, i guess.

anywho, fast forward to present. i'm buying a TON of goodies of a local guy who wrecked his 01 zx3 ATX and bought a new PZEV. one of the things i bought was a FC 65mm TB. we're going to put that and a couple more things on this sunday and i want to make sure we do this right just so i don't have to play this whole dumb game again. he and another buddy (who put the TB on in the 1st place) are going to help, but when i asked if he was sure he knew how to put the TB on w/o snapping the TPS he kinda gave me a wierd look. i think he might have just gotten lucky the 1st time around.

so, how do i put on this TPS correctly? focal, i'm looking at you bc i know you remember this fiasco from the 1st time around!

Mike

pio 07-21-2004 06:32 PM

man...
check if the TB have holes for the ATX TPS...if not you will have my same problem

whiteboyslo 07-21-2004 06:41 PM

it should. it's made for the ATX and has the brackets and everything. i'm not at home right now so i can't check.

Mike

pio 07-21-2004 06:49 PM

check that...
if it doesnt have the holes...dont even bother...

trust me...

focaltech 07-21-2004 06:50 PM

Check to see that there are 3 sets of bolt holes where the tps bolts on. Should look like this.

http://66.96.158.162/images/how-to/6...02tb-holes.jpg

whiteboyslo 07-21-2004 06:55 PM

OK, i'll check just as soon as i get home.

crap, i didn't know they changed the TPS mounting hole location on the 02s. maybe that's why i was having so many problems with the ported TB!

Mike

pio 07-21-2004 06:56 PM

Quote:

Originally posted by whiteboyslo
OK, i'll check just as soon as i get home.

crap, i didn't know they changed the TPS mounting hole location on the 02s. maybe that's why i was having so many problems with the ported TB!

Mike

yes...probably...
i have problems with my TB too...

whiteboyslo 07-21-2004 07:00 PM

you mean problems aside from the whole TPS thing?

Mike

focaltech 07-21-2004 07:06 PM

Joel got a t/b without the holes so his is for a manual car, it doesn't work properly.

whiteboyslo 07-21-2004 07:11 PM

well, but i still run the chance of not having the holes if this TB was made before FC knew about the new 02 TPS location, right? or has FC always had that 2nd set of holes for an 02 TPS?

joel, how the heck are you making a MTX TB work on an ATX? or is it not on the car now?

Mike


All times are GMT -5. The time now is 06:44 PM.