Focus Fanatics

Focus Fanatics (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   General Technical Chat (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=47)
-   -   need a diagram or pic. focus is dead (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=184200)

focusmaniaczx3 01-06-2009 10:28 AM

need a diagram or pic. focus is dead
 
yesterday i broke the bracket that bolts the lower transmission mount to the transmission which lead to the motor bucking back and forth like a rodeo bull on crack. this in turn caused a vacuum line to either pop off or break causing me to loose power brakes and making it very hard to keep the car running. the car misfires like crazy and i can hear it hissing. it seems like it is coming from the center between the intake manifold and firewall but i cant find it. if anyone could put up a picture of what im looking for or a diagram or just describe to me in a way that would help me find it i would be eternally greatful and i give rep too. it is a 2000 zx3 with the mtx-75 tranny. i have the car up on axle stands looking for it and ill post back if i find it but time is of the essence and im not going anywhere until i get it fixed. please help

iminhell 01-06-2009 12:13 PM

Probably the line to the Brake Booster. It's a hard plastic line coming from about the lower middle of the manifold, will have a check valve in it about 4" before the booster. Reach a paw down there and you should feel it if not see it.

focusmaniaczx3 01-06-2009 04:25 PM

still havent found it... any diagrams or pics would be great...

svtf1417 01-06-2009 04:30 PM

you could start sparying starter fluid or carb/choke cleaner around one little spray at a time. youll find the leak because the fluid will get sucked in and the engine will rev for a second. but why would you drive it around without that mount anyways??

focusmaniaczx3 01-06-2009 04:43 PM

cant do the carb cleaner trick because the car wont run long enough without some1 giving it throttle and i dont really want to do that because i like my fingers the way they are. and i drove it with that broken bracket back to my house. actually "drive" isnt what i did it was more like limping back to the house. i didnt realize it was broken until i lost brakes and the car started misfiring. however i only drove for about 1/2 a mile with the broken bracket.

focusmaniaczx3 01-07-2009 03:20 PM

still havent found it guys. a diagram or pic would be wonderful. come on im trying to go to a focus G2G in wilmington this saturday but if they car isnt running im not going.

chenize 02-14-2013 07:11 PM

I Have 2002 ZX5 and yesterday It died getting on the freeway. Any way after I got it towed the ignition switch is dead any thing that will work with the ignition off still works, the battery is still fully charged but when you turn the key on none of the idiot lights or guages work and the brake and headlights will not come on can any body help me?

whynotthinkwhynot 02-15-2013 05:09 AM

Quote:

Originally Posted by chenize (Post 4589158)
I Have 2002 ZX5 and yesterday It died getting on the freeway. Any way after I got it towed the ignition switch is dead any thing that will work with the ignition off still works, the battery is still fully charged but when you turn the key on none of the idiot lights or guages work and the brake and headlights will not come on can any body help me?

Please start your own thread. This thread is about physical engine damage due to a broken motor mount- not any other problem. His car will start, yours will not, so the problems are different.

Go to this link:
General Technical Chat
Before you scroll down, in the lower left hand corner you will see a yellow button labeled "New Thread", click that, and describe your problem with as much detail as you have, your engine, year model car, transmission, and mileage. Then we can help you. Thanks for posting!

whynotthinkwhynot 02-15-2013 05:15 AM

Man, I don't like the carb cleaner trick anyway. Too much risk and little reward, the same goes for starting fluid.

Is your VECI sticker still there? That gives a vacuum schematic. You lost a big one if you didn't crack the intake manifold. The only 2 big ones are the PCV and the brake booster line. Trace the brake booster line down from the booster back to the engine.

You're turboed right? You probably don't have a PCV. I bet it is capped off at the port, and if memory serves me correctly, someone said that port was just behind the TB. The PCV itself is probably just a simple hose turned down.

Did you check the air intake to see if it came loose? That will do something similar to what you're describing. Lack of a decent idle might be what is upsetting the power brakes. The engine has to be running, and running at enough rpm for that to feel right.


All times are GMT -5. The time now is 02:27 PM.


http://www.focusfanatics.com/aboutus/copyright.asp