Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   Brakes, Suspension & Body Chassis (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=159)
-   -   brakes :/ (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=172190)

subtleshift 09-05-2008 10:32 PM

brakes :/
 
well i just did my brakes and used centrics rotors, and mintex pads...(all around...4 new rotors/pads)

its been over 500 miles now, and the past week or so ive been hearing a squealing noise...at first i thought it was something else but im back to thinking its the brakes again...

it seems like it only squeels when im totally stopped and then start to go...so at first i though it could be my clutch, but my clutch is less than a year old so i was like wtf! then when my clutch was totally dis-engaged i heard the squeal again so i was thinking it was the brakes...

im not 100% sure if it is the brakes but was wondering why my new brakes would squeel like this when i ffirst start going?

i was thinking if the brake caliper didnt release all the way, the pad could be touching the rotor too much

or maybe my ebrake cable is too tight and a rear rotor is touching too much..

any other things to check out to fix this squeel...?

anything else it might be?

SVT_BMXer 09-06-2008 12:26 AM

Hmmm that's wierd. I just got the same rotors but with EBC pads and they squeaked like crazy at first but always when I was stopping, not going. Did this start immediately after you did your brakes?

Moved to Wheels, Tires, Brakes and Suspension

subtleshift 09-06-2008 11:47 AM

i didnt recognize untill about 350-400 miles of driving...maybe a little less but still...

(although the majority of that driving was on a mini road trip at least 200 miles of driving, but it was trafficy, so i was still going, stop and go...

anyways, it doesnt happen all the time either...like yesterday i tried to go out and get them to squeek and i couldnt do it...i tried stopping lightly to do it, and tried slightly pulling the ebrake up, i tried coming to a complete stop, applying the ebrake, and then starting up again...none of this got it to squeek...

frustrating...that why i was thinking maybe its not my brakes...

i was thinking clutch, but then i heard it the other day while my clutch was disengaged so i was like well good, but damn what is it?

(on a side note, i checked my power steering fluid and it is black as shit, could it be that the fluid isnt lubricating the *rack and pinion* (i think) well enough and that is the squeak...<<<i thought that was possible but not likely as i hear it all the time when im pretty sure my wheel is straight...)


All times are GMT -5. The time now is 03:31 AM.