Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum

Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   SVT Performance (2002-2004) (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Who has an aftermarket oil pressure gauge? (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=167279)

MattyKrackSVT 07-21-2008 03:32 PM

Who has an aftermarket oil pressure gauge?
 
i have a question. for those of you that have an aftermarket opg in your svt. mechanical preferred.. after your car is warmed up what does it read at idel? before i blew my first motor mine read 40psi, now after having my new motor put it in sits anywhere between 21-25 at idle.. to me that seems kinda low..

any help would be appreciated

Schroeder02 07-21-2008 07:29 PM

I think mine runs about 40 psi when warm 80 at start up and 60 when I'm driving it .

your does sound low,

MattyKrackSVT 07-22-2008 12:01 AM

it rums 50 while driving but just 25 when at idle... i dontknow if the gauge is bad.... or its running low cause thats where my leak is

MattyKrackSVT 07-22-2008 12:02 AM

i meant 60 while driving

Schroeder02 07-22-2008 06:32 AM

My guess would be your leak, it sound like you have good pressure when your driving. Do you have any idea how much oil your losing.

nov173 07-22-2008 08:04 AM

check your oil line.. if it is leaking there will be evidence of such. where do you have ur oil line connected at? by the filter or by the coil?

MattyKrackSVT 07-22-2008 03:08 PM

its in by the filter. and it is wet all around the filter and around where the line taps into the back of the blaock. i think i might plug that hole up and put it in by the coil.. i say i put in a half quart every 500 miles or so ....

any body know what i need to put back into the plug to plug up the hole?? since i didnt install the gauge i wouldnt know

thanks for your help guys

nov173 07-22-2008 03:09 PM

you can buy the plugs... its the same things at the adapter you'd use for the spot by the coil.. cept it is just a plug.. as long as it is the same size thread you'll be fine.

MattyKrackSVT 07-22-2008 08:55 PM

i am about 90% sure that thats where my oil leak is from hense why my gauge isnt readint right

Schroeder02 07-23-2008 07:00 AM

That’s the location the Factory sending unit is located, I would check that your oil cooler is also on tight. When I installed my gauge I hade to remove the oil cooler to get the fittings I needed in the car. I also used a high temp thread sealant on all the fittings. The only hard part about working in that location it’s just hard to see anything.


All times are GMT -5. The time now is 01:33 AM.