Focus Fanatics

Focus Fanatics (http://www.focusfanatics.com/forum/index.php)
-   General Technical Chat (http://www.focusfanatics.com/forum/forumdisplay.php?f=47)
-   -   My A/C fuse keeps blowing! (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=121201)

SVTORNG 05-08-2007 07:33 PM

My A/C fuse keeps blowing!
 
Hey all,

I'm new to the site and I'm hoping I can pick your brains.

The 10amp fuse to my A/C keeps blowing! This is the fuse located in the fuse panel under the hood. All the other A/C fuses are fine.

What's the deal? I've never had this issue before. One day the A/C is working like a champ then the fuse blows. Why?

I've replaced the fuse twice now and the A/C will work until I turn off the engine. Once I fire it up again and press the A/C button there's no cold air and the fuse is blown. I truly hope there isn't a serious electrical issue.


Thanks for your help and suggestions! [wrenchin]

Jared

zx32nr 05-08-2007 08:47 PM

bad ground????

SVTORNG 05-08-2007 08:59 PM

Quote:

Originally Posted by zx32nr (Post 1575808)
bad ground????

hhmmmmm? I can do some checking. Perhaps a body ground is lose? Battery Ground? My SVT Focus is bone stock and I've never put a wrench to it...yet.

focusfreak03 05-09-2007 11:28 AM

yeah, it sounds like you have some current leakage and your a/c unit is pulling more than the fuse can handle. check the whole wire, not just the connections, you could have a skinned or burnt wire that is causing the current leak

SVTORNG 05-15-2007 03:43 PM

It's fixed! I traced the A/C wires from the A/C compressor and about 5 inches into the loom the wires had kinked. This caused the insulation on both wires to wear. So, the wires were touching causing a short. Problem found and solved! So, check your A/C connections/wires because this looks like a factory made weak spot.
Thanks for all your help!


All times are GMT -5. The time now is 03:15 AM.


http://www.focusfanatics.com/aboutus/copyright.asp