Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > Replaced starter motor, Nothing happens

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: Replaced starter motor, Nothing happens Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-30-2013 01:44 PM
cheap sleeper if your'e getting absolutely nothing, I would suspect a connection isn't re-hooked. Ground side maybe? Dumb I know, but I've had stoner moments like that. Also, is your power wire from the batt to it burned/ melted anywhere along the way? That was a common issue.
10-29-2013 11:54 PM
waraya you sure the little cable is seated in the connector correctly???
10-29-2013 05:43 PM
shpaco86
Replaced starter motor, Nothing happens

Hello, I just replaced the starter motor on my 02 focus SVT. the old starter would just spin without the armature engaging, and wouldn't stop until the battery was disconnected. I've been push starting it (the most annoying thing ever). I replaced the starter with a used on i got off ebay. I checked it at autozone, and it was a good known starter prior to install. I have no engagement, no clicking, i don't even think that the relay is operative. It's frustrating as all get out. I've replaced numerous starters and a variety of cars and i've never had this problem. Also the battery connection is tight, and from a visual inspection of the cable, appears to be corrosion free. I can still pop the clutch and she starts up. Any ideas or suggestions?! Please help!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:54 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat