Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Third Generation > MK3 TSB, Recall & Problems Archive > Rear Parking Aid getting stuck

MK3 TSB, Recall & Problems Archive The place to chat about TSB and Known Issues for the 2012 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: Rear Parking Aid getting stuck Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-12-2013 03:20 PM
mikesusz aha! awesome info, thanks folks. sounds like i'm probably also a bit impatient.
05-12-2013 02:15 PM
Hypnotoad
Quote:
Originally Posted by mikeyboy.com View Post
okay not the same thing but related i guess - my active + fixed guides for my camera keep turning off. i keep turning them back on and they are on (right after i turn them on) but next time i use reverse, they're gone. anyone else have this?

and yeah, it's a computer. it's not saving the preference. keep waiting for a software update heh.
That happened after installing the sync/MFT last update. It can be fixed by performing a master reset (System Settings/Advanced/Master Reset), although that will clear out your phonebook, call history and device pairings. It may also work by restoring to Factory Defaults (also under Advanced), which doesn't clear your phone related data, but I haven't tried that method.
05-12-2013 01:40 PM
jdubhack
Quote:
Originally Posted by mikeyboy.com View Post
okay not the same thing but related i guess - my active + fixed guides for my camera keep turning off. i keep turning them back on and they are on (right after i turn them on) but next time i use reverse, they're gone. anyone else have this?

and yeah, it's a computer. it's not saving the preference. keep waiting for a software update heh.
Same thing with me since the last update. I've found that if I wait for the computer to fully boot I do not have the disappearing lines. If I don't, it's 50/50 whether or not they appear.
05-12-2013 08:42 AM
mikesusz okay not the same thing but related i guess - my active + fixed guides for my camera keep turning off. i keep turning them back on and they are on (right after i turn them on) but next time i use reverse, they're gone. anyone else have this?

and yeah, it's a computer. it's not saving the preference. keep waiting for a software update heh.
04-27-2013 10:37 AM
jdubhack It's a computer. It definitely needs time to fully boot.
04-27-2013 10:22 AM
sekazi Ill have to try that next time.

I think what happens is I get it in reverse and back into drive before the car is finished 'booting' up.

I have also twice had the rear view camera get stuck on along with the parking aid. Additionally I have had the rear view camera and parking aid not even turn on in reverse once before.
04-27-2013 09:56 AM
jdubhack It happens occasionally to me. I turn the cruise control on and the window disappears. First couple of times I would restart the car, which also solves it, but that is unnecessary. You don't even have to set the cruise. Just toggle it on.
04-27-2013 09:32 AM
joepring I have had this happen once. Hasn't recurred.
04-26-2013 11:03 PM
sekazi
Rear Parking Aid getting stuck

I searched and found nothing.

I have had this happen several times. When I start the car put it in reverse then into drive the Rear Parking Aid has a habit of getting stuck. In order for it to go away I have to stop. Put the car in reverse for a few seconds. Then put it into drive.

I have yet to ask the dealer about it but I thought I would see if anyone else has had it happen to them.

2013 Titanium




Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:03 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat