Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Second Generation > MK2 Focus > 2008-2011 Projector Retrofit Guide: Morimoto Mini H1

MK2 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the second generation 2008-2011 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: 2008-2011 Projector Retrofit Guide: Morimoto Mini H1 Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-20-2013 10:27 PM
freakwithracket Isn't the relay pull thing only for the older Focuses? My understanding was that the DRL on the Mk2s were controlled by the ECU or something to that nature. If I am wrong that would be great, and in that case could you point me to a relay/fuse diagram with this fuse labeled?
05-20-2013 09:56 PM
Slammed_2.0 If I'm not mistaken, the High beam control on the H13 harness bypasses the relays which comes straight from the H13 socket. Check your factory harness. TRS is correct about that issue.


About your one headlight issue. if you have DRL, I.E you place your vehicle in drive, headlights come on(with factory halogens), HIDs will not work if the DRL mode is on. you will need to turn on your headlights EVERY time you drive. To fix this, look inside your fuse box under the bonnet and pull out your fuse for the DRLs. This should fix your issue.
05-19-2013 04:28 PM
freakwithracket So im still confused. I fixed. The high beam issue. I replaced the harness. However, i stil have the issue of only getting 1 light on when the car is put into drive. With the light switch though, both light up.
05-16-2013 08:06 PM
A7xschecter6661 I had the same issue, are you emailing them or calling them? I called them and they shipped me a new relay box right away for free.
05-15-2013 02:36 PM
freakwithracket Not really sure about the DRL..we got the car used so they were just like that..I'm not sure if I like them or not, because on the one hand it will use the bulbs up faster, but on the other, the car is really more visible with them on, especially with the HIDs installed.

Yes, I personally installed the Mini H1 projectors. It is my 4th retrofit and the first time I have had problems. The guys at TRS are either BSing me to just don't know what they are talking about. I also think the issue is with the harness/control box.

So like I said, nothing happens when I hit the high beams. Now, I tested and found 12V on both wires that go to the projectors...so that sort of explains the shutter not activating. So there is a short in the harness or the relay box somewhere bc one of those wires should be ground. Then, I swapped out the relay box for the one that was in my Jetta (an H4 harness) and with that installed the low beams cut out when the high switch was activated. I attribute this to the fact that the boxes may not be wired exactly the same...but at least there was some sort of response to the highs being activated, I really think it is the harness. I just wanted to make sure that nobody was having this problem, and that the H13 harness was plug and play without any other modifications, like resistors for example..
05-15-2013 02:25 PM
A7xschecter6661
Quote:
Originally Posted by freakwithracket View Post
My fiance has a 2010 Focus and I used this guide to do a retrofit. I am wondering if anyone has had issues with the high beams? My highs don't activate they just stay on the lows. Also, when the lights are activated as a result of putting the car in drive, only one light activates and the other stays off. But, when I manually turn on the lights via the switch before putting the car in drive, both lights come on...I am confused. I suspect it is the wiring harness, but the guys at the Retrofitsource keep saying it is something wrong with the stock wiring..has anyone else had problems with their harness?
How the hell do you have day time running lights?
The only lights that come on in my car are the front marker/turn signals.

Did you buy the morimoto mini h1s?
If your highs aren't working and your lows are its the little control box shown on the wire harness up a few posts. Same thing happened to mine.
05-15-2013 01:58 PM
freakwithracket My fiance has a 2010 Focus and I used this guide to do a retrofit. I am wondering if anyone has had issues with the high beams? My highs don't activate they just stay on the lows. Also, when the lights are activated as a result of putting the car in drive, only one light activates and the other stays off. But, when I manually turn on the lights via the switch before putting the car in drive, both lights come on...I am confused. I suspect it is the wiring harness, but the guys at the Retrofitsource keep saying it is something wrong with the stock wiring..has anyone else had problems with their harness?
05-02-2013 11:15 AM
A7xschecter6661 Yes that will plug into an h13 bulb pigtail
05-01-2013 11:56 AM
DarderSauce
Quote:
Originally Posted by A7xschecter6661 View Post
Did you order a harness FOR H13? Mine was specific for it, seen here

http://www.theretrofitsource.com/pro...ducts_id=14029

Plugged into the bulb socket
Alright, I think they sent me the wrong harness because I dont have a plugin on the harness that plugs into the factory bulb plugin.

Specifically, I don't have this: I assume this is the 3 pin connection that goes to factory wiring.


Plug by DarderSauce, on Flickr
04-29-2013 08:00 PM
A7xschecter6661
Quote:
Originally Posted by DarderSauce View Post
Hit a snag, the harness I hooked up doesn't have power to the projector plug-ins. The harness puts power to the fuse but after that, nothing. I don't think I hooked it up wrong (kinda hard) if the fuse (not burnt out) is getting power and the projector plugs aren't. We'll see what TRS says.

Is this what your harness looKS like?

Morimoto_HD_Low_Beam_Harness-1 by DarderSauce, on Flickr

A7xschecter6661: What did you do with the factory bulb plugins that don't get used with the new harness?

Did you order a harness FOR H13? Mine was specific for it, seen here

http://www.theretrofitsource.com/pro...ducts_id=14029

Plugged into the bulb socket
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:47 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat