Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > 2008 focus sedan Motor mount question

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: 2008 focus sedan Motor mount question Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-02-2013 06:09 PM
Alptbird Mount replaced and she purrs like a kitten.
03-01-2013 05:51 PM
Alptbird
Quote:
Originally Posted by sailor View Post

Was it ever "smooth" after the engine install?

Second thought would be on whether the new engine itself is running smoothly, just something to think about before going ahead with a new mount to try to cure the vibration.
Smooth well at idol I can bareley tell it is on. after 1700rpm it is pretty smooth to 3000 and then after that it seems to run like an employee of mines that has 24k miles. it is just rough and vibrates like a chevy on a wash board road. itis like those RPM's are a harmonic frequency of the car almost.

I have been working the Quirks out of it since the shop returned it to me. kinda like my power steering pump moaning like a zombie. The right fluid makes a difference!
03-01-2013 12:45 PM
sailor Pass. mount is the usual suspect for vibration issues, but from your post it looks like a lot going on at once so it might be something else...

Was it ever "smooth" after the engine install? If not, you might try the loosen & retighten trick on the mounts to get the assembly centered without any "torque" on the mounts from tightening one then moving the assembly to tighten another. Removing & checking that pass. one when you do it for any obvious issues....

Second thought would be on whether the new engine itself is running smoothly, just something to think about before going ahead with a new mount to try to cure the vibration.

Luck!
03-01-2013 10:50 AM
ToreadorFocus the first one that came to my mind was the rear mount. one thing you could to is physically wiggle the motor and inspect the mounts or inspect the mounts while someone els is reving the engine hope that helps
03-01-2013 10:26 AM
Alptbird took a little while but i think i found my answer. the big expensive one on the passenger side of the engine. :(
03-01-2013 09:18 AM
Alptbird
2008 focus sedan Motor mount question

Hello all i am a newbie to the Forum and to this car. My experence is more with ls based cars and old Grand nationals. not so much on the Inline seris motors of any type. I am seeking your knowledge!

my 08 focus sedan has a bad vibration between 900rpm and 1700rpm. the car and motor mounts have right at 70k miles on it but the motor has 35k on it. the previuos owner never change the oil from the day he bought it and it seized...the connecting rod broke, so i bought it and had to drop in a new motor. the motor mount are origional to the car. through all the other threads i have gotten some information in the matter but I am curious which Mount will be the primary suspect on this vibration? I didn't know if any of you guys have had any experience with this issue and the fix?

Any guidance would be appreciated!

Newbie

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:05 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat