Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Third Generation > DURATEC Ti-VCT Performance (2012-Current) > Surging power delivery

DURATEC Ti-VCT Performance (2012-Current) The place to chat about any Duratec 2.0L Ti-VCT engine performance, tuning and exhaust related upgrades.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: Surging power delivery Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-27-2013 03:01 PM
Rhewster i may do that too.. but i'm more interested in lowering the car first. if the rough idle gets more annoying then ill put the motor mount in. also i'm half tempted to write a formal complaint to ford about all of rough idling problems and surging problems.. maybe if we all write complaints to ford maybe someone will listen and make a proper tune for all foci.
02-27-2013 01:46 PM
Juicedz
Quote:
Originally Posted by Rhewster View Post
the only thing I've noticed is the rough idle. i just did the snorkel delete wonder if that will solve my issue?
It's possible but you might want to add rear motor mount swap on your list of things to do.
02-27-2013 12:11 PM
Rhewster the only thing I've noticed is the rough idle. i just did the snorkel delete wonder if that will solve my issue?
02-27-2013 07:40 AM
Juicedz
Quote:
Originally Posted by Deeprecon1 View Post
1200 miles 5 spd premium fuel 1200 miles on the ODO.

I am running the ac104's with .054 gap this did smooth out idle.

No mods

I have been telling myself its not happening.. hoping it will go away with the nagging thought I made a big mistake. Door panel on the driver side is not close to being installed properly i will make my first case and add the surging. I wish I had a way to log cold morning warm up ..

The car needs a proper tune IMO
Wow, funny you should bring up the door panel. I have a rattling that occurs on my passenger side door every time it's closed. Sounds like something is loose in the door panel.
Again though, it would be nice to be able to tune the PCM.
02-26-2013 08:14 PM
Deeprecon1 1200 miles 5 spd premium fuel 1200 miles on the ODO.

I am running the ac104's with .054 gap this did smooth out idle.

No mods

I have been telling myself its not happening.. hoping it will go away with the nagging thought I made a big mistake. Door panel on the driver side is not close to being installed properly i will make my first case and add the surging. I wish I had a way to log cold morning warm up ..

The car needs a proper tune IMO
02-21-2013 07:50 PM
BaseBlack2012 Mine is a 5 speed to. I was thinking the tune but I'm not so sure. I really think its the flywheels. The dual mass flywheels in the car are designed to give to make shifting smoother and I think something is wrong with it. I have no proof just IMO.
02-21-2013 03:54 PM
Juicedz I'd like to also mention that my car is not a automatic but a manual 5 speed. So if anyone is having issues there this is completely different. I honestly think its the software tune. Direct Injection is a wonderful thing if enough time is spent tuning the PCM appropriately.
02-21-2013 08:36 AM
BaseBlack2012 Sometimes my car just looses power completely, is like driving a geo metro, it takes over a mile to hit 70mph no matter what great I'm in. If you turn it off and back on its fine. Ford can'tfind a problem with that either, and lately I've noticed it missing occasionally while idling. I just don't get it, I only use shell and Exxon and have had it serviced every 5k. But the surging gets on my last nerve.
02-21-2013 08:25 AM
Greg Morgan well I guess it is not just me,,,my 2012 SE just done that to me on the 19 feb on the hiway, first time with 5000 miles on it ,,,sounds like I will be talking to ford about this also
02-21-2013 08:18 AM
BaseBlack2012 LOL. My traction control has been "disabled" since it snowed on christmas and I couldn't get up a hill (tires are about done). It doesn't make a difference. I have tried premium fuel. It just doesn't give. I honestly think its that dual mass flywheel and those springs giving during speeding up. Its real bad when its cold. I just warm it up in the morning and deal with it.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:13 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat