Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > engine system fault - no codes

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: engine system fault - no codes Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-17-2013 01:43 PM
lucas121121
engine system fault - no codes

Hi all.

Iv recently just purchased a focus 1.8 tdci zetec 56 reg.

Unfortunately it has a engine system fault, is in limp mode and has no warning lights (apart from the engine system fault.)

I got the AA out and they found no fault codes and were clueless to what was wrong.

I changed the fuel filter as it was very low on fuel when i bought it and was unsure how long it had been siting not running, this did not work though. My friend says it probably just needs to be run a bit because it may have been sitting around not running for a while, i cant see that putting it into limp mode though.

Just asking if you guys would have any idea what it could be. Im going to try and get to the turbo today, see if any pipes are cracked or if the turbine is ratterling.

Also, there is a rattle in the transmission when the clutch is engaged, from doing some online research it sounds like the fly wheel needs replacing, would this cause an engine system fault and put it into limp mode?

Cheers

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:57 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.