Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > dead car

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: dead car Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-01-2013 12:53 PM
spayne13 I would start with a new battery first. Last summer, I took my in-laws RAV4 to Washington DC. I got to the hotel, the valet took the keys and I got a call once in my room stating that the car would not start. I went down and was able to jump it, but it doed after jumping (and the alternator light had not been on). New battery solved the problem.
02-01-2013 02:06 AM
whimsicalpouch2 my battery terminals seem pretty clear, i've made sure to keep them clean because i had an issue before with just that being the problem. it is an aftermarket reman, its a genco alternator. i will probably end up replacing both this time, just to hopefully get rid of the problem.
02-01-2013 12:28 AM
Squareleft Do you have an aftermarket alternator? its very common for an aftermarket or an aftermarket reman to go bad instantly. they are notorious for that.
If it is an alternator your (battery light/charging system)will be on indicating that there is a foul in the charging system.
A bad cell in your battery can cause this issue. Bad cells in batteries wreak havoc on electrical systems.
Also check for a scale type build up between your terminal end and battery post. ive only seen this on a focus and never on any other car. it was on mine and my car would shut off when i was driving. it was like a brownish clear color that was extremely hard. it wasnt corrosion.
01-31-2013 07:10 PM
whimsicalpouch2 alright thats what i was thinking since there was no cranking when trying to start. i ended up leaving the jumper cables on today for 10 minutes letting it charge a little. ended up being able to take the cables off and my car still was running suprisingly. i was able to change parking lots before it died again trying to back it up. i don't know what that means? is that my alternator aswell then??? because i just put a new remanufactured one in 4 months ago.
01-31-2013 06:31 PM
HilloNative You need a new battery.
01-31-2013 04:31 PM
whimsicalpouch2
dead car

so i left my lights on when i got back from work 3 nights ago. had to worok the next night, noticed the car was dead seeing i left my lights on. i called work and said i'm not coming in, dead car plus it was super slow today anyway with over staffed. didn't bother to jump it then, waited til the next day to jump it before work. hooked it up to the cars, my car starts immediately. i'm pleased, as soon as i take a jumper cable off, car shuts off. i was like wtf??? this can't be happening. did it again a few more times.
anyone know what it could be? my alternator is only 4 months old and never got wet or anything, my battery is about 4 years old. i know the car should have stayed running if the alternator was going...??
and it shouldh ave started to charge the battery but it didn't.
help??

also i noticed my car revv'ed and sounded better from the exhaust when getting jumped....what about that? that confused me.
i have an SVT 2002

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:02 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat