Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > New timing belt, now not as smooth.

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: New timing belt, now not as smooth. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-19-2013 10:04 PM
travlnman Thanks emsvitil, I will check that in the a.m. , after it warms up a bit :)
01-19-2013 09:53 PM
mikebontoft I could believe that.
01-19-2013 09:51 PM
emsvitil You have to remove the passenger motor mount to do the timing belt.


I'm thinking it wasn't bolted down in the same spot in the engine compartment.

This could put a side load on the mount, and it transmits more vibration into the body.
01-19-2013 09:47 PM
travlnman
New timing belt, now not as smooth.

We have a new (to us) '03 ZX5 in the family fleet, which came to us via my mother retiring it from her fleet :) . My 18yr old is driving it now. We put a new coilpack in it and new wires after we got it but one thing bugs me. Prior to 2011, I did most of the maintenance on this car for my mother but we moved in the summer of '11 and she fell back on the Ford place to do it. While having valve cover gasket replaced, she had them go ahead with the timing belt replacement. Ever since, the engine has not been as smooth...it runs well enough, just not the silky smooth it was before. The mileage is great and the car is a model of reliability as expected, would just like for it to be as it was before. As always, any input is greatly appreciated. :)

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:42 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.