Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > What the hell... 2005 focus zxw

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: What the hell... 2005 focus zxw Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-20-2013 01:15 PM
mikeeshaq Check your hatch wiring again
Read this for more info:
http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=178941

There is a beautiful picture of the wire damage inside the umbilical

I had a 2004 Focus wagon and the rear lights bases would burn out. Found out there are two different bulbs that will fit in there, yet the current draw is larger on one hence the heat. I was going to install the bulb with the light current, but would give less light, but the wagon got totaled by a DWI while parked
01-20-2013 01:05 PM
dieselkiller great tips people! will dig into it in the coming days. 49ers on today, not doing jack. at least its temp grounded so the "man" will pass my us wagoon.
01-20-2013 09:51 AM
whynotthinkwhynot This might be a good time to investigate/repair the license plate lights. Those can cause some problems with the other lights, and are typically corroded due to water getting in the hatch trim.

There should be a harness grounding point on the driver's side. The harness comes down the driver's side, then goes up and over to the passenger side. IDK if grounding is repeated on the passenger side.
01-20-2013 04:01 AM
goinloco1 the ground is located right below the latch pin under the the plastic trim, at least in sedans and hatches.
go to post 14 , pic 3, in this thread. also notice the main wiring harness connectors are located on the drivers side in the rear corner. (there are also some pics not showing, but the links can be clicked)
http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=122977
Take pics of what your doing, do a write up, and post them up.
01-20-2013 03:37 AM
mikebontoft those lights probably share a common ground and are being activated as part of the circuit through another ground. Check for a broken ground.
01-20-2013 01:09 AM
dieselkiller grounded the wire, worked. now my question is since im showing it going to ground with my meter that tells me it may be hanging on by 2 strands. where do those grounds come together? im sure someone has torn down the interior for sound spray or something.
01-18-2013 09:11 PM
sailor 2nd vote for the bad ground, it was my first thought while reading through 'till I saw elsolo already mentioned it!
01-18-2013 09:07 PM
dieselkiller will do, ill just throw a tap on it. being lazy tonight.... onward tomorrow.
01-18-2013 09:05 PM
elsolo Black wire

Green and yellow on a late model car is for the airbag

I would probe the lightbulb socket rather than dig around
01-18-2013 08:54 PM
dieselkiller will do! where about would the ground connect? im sure someone here has had to dig it out before. also, couldnt i just clip the ground at the harness behind the bulb and eliminate the digging? dont recall seeing a green/yellow ground though.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 10:53 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat