Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > What is my spark plug telling me?

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: What is my spark plug telling me? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-09-2013 05:55 PM
elsolo looks like ash deposits from burning excess oil in #4

those deposits will cause a misfire at the plug

Next oil change, pull the new plugs and take a look, see how much has built up in a few thousand miles.
01-09-2013 05:43 PM
Sully313
What is my spark plug telling me?

My car started running like crap when it started getting really cold. Mostly Misfiring bad on cold start up and a bit on warm restarts. Then I threw a CEL with DTC Code P0302 Misfire on Cyl 2. A few days later the light went out but it was still running like crap.

My car has 77K on it so it was time for plugs, wires and fuel filter. I replaced the plugs and wires and it runs great again. Perhaps better than ever since I've had it. Problem solved, but.....

..... I am a bit concerned with the plug from Cyl 4.

As you can see from the pic, there appears to be some kind of corrosion or some other gunky build up on the plug. Should I be concerned?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:48 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.