Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics > SYNC System Thread

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Thread: SYNC System Thread Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
Today 03:12 PM
FordIVTteam
Quote:
Originally Posted by LinkDude View Post
So 3 months later my Sync system is still garbage. It regularly does not respond to voice commands, sometimes just straight up not acknowledging that I said something at all, locks up when I push the voice button, or gets stuck on "Indexing" when I plug my phone in, or refuses to play USB input after it does finally realize it's plugged in. Often it does not even acknowledge that there is in fact a USB device plugged in or it will tell me speech control is not available on my phone that I know for a fact speech control used to work on. I've performed more than one master reset, most recently yesterday, after which the problems immediately returned. I've been to the dealership and they told me nothing was wrong with the damn thing and that it was probably a problem with my iPhone. I don't understand how that could possibly be since it's the Sync voice commands that never work. It's really frustrating that my troubles with the stereo of all things are going to push me to get rid of this car much sooner than I planned.
Hey LinkDude,

Great suggestion, mukti. A software update would be the next step, if needed. You can check for software updates in your account on Welcome to Ford Owner | Official Ford Owner Site. Once logged in, select the SYNC & HOWS TO tab then select CHECK FOR SOFTWARE UPDATES. You can download and install this update on your own. Here's a helpful link with the download instructions:

SYNC Software Updates | SYNC Help | Official Ford Owner Site

I'd like to get you back to enjoying SYNC. Let me know if this helps!

Shaay
05-29-2015 04:31 PM
mukti
Quote:
Originally Posted by LinkDude View Post
I assumed they did it at the dealership but it looks like they did not... When did FJ5T-14D544-AB SYNC v4.4 come out?
Back in February maybe?
05-29-2015 10:46 AM
LinkDude I assumed they did it at the dealership but it looks like they did not... When did FJ5T-14D544-AB SYNC v4.4 come out?
05-29-2015 10:04 AM
mukti
Quote:
Originally Posted by LinkDude View Post
So 3 months later my Sync system is still garbage. It regularly does not respond to voice commands, sometimes just straight up not acknowledging that I said something at all, locks up when I push the voice button, or gets stuck on "Indexing" when I plug my phone in, or refuses to play USB input after it does finally realize it's plugged in. Often it does not even acknowledge that there is in fact a USB device plugged in or it will tell me speech control is not available on my phone that I know for a fact speech control used to work on. I've performed more than one master reset, most recently yesterday, after which the problems immediately returned. I've been to the dealership and they told me nothing was wrong with the damn thing and that it was probably a problem with my iPhone. I don't understand how that could possibly be since it's the Sync voice commands that never work. It's really frustrating that my troubles with the stereo of all things are going to push me to get rid of this car much sooner than I planned.
Have you tried applying an update (even if you dont need one)?
05-29-2015 09:35 AM
LinkDude So 3 months later my Sync system is still garbage. It regularly does not respond to voice commands, sometimes just straight up not acknowledging that I said something at all, locks up when I push the voice button, or gets stuck on "Indexing" when I plug my phone in, or refuses to play USB input after it does finally realize it's plugged in. Often it does not even acknowledge that there is in fact a USB device plugged in or it will tell me speech control is not available on my phone that I know for a fact speech control used to work on. I've performed more than one master reset, most recently yesterday, after which the problems immediately returned. I've been to the dealership and they told me nothing was wrong with the damn thing and that it was probably a problem with my iPhone. I don't understand how that could possibly be since it's the Sync voice commands that never work. It's really frustrating that my troubles with the stereo of all things are going to push me to get rid of this car much sooner than I planned.
03-20-2015 05:59 PM
DaMiFo Has anyone with a MK2 focus upgraded to the SYNC v4.x? I've been seeing a couple posts about the update recently, looked up my 2010 and it says I'm up to date, however I tried a VIN for a 2011 from cars.com (just to see if there was a difference) and it reports the 4.x update is available.

I wish I knew the differences between 2011 and 2010 for the APIM and / or how to force the update! I want AppLink and texting!
03-16-2015 05:47 AM
mukti
Quote:
Originally Posted by mukti View Post
It seems like if I upload mp3s (at a bitrate above 128kbps) to my iPod, sync can't handle them. The audio starts to skip/pop when playing them. Occasionally, it works; but most of the time, the music is not listenable. Is there anything I can do on my iPod, or in Sync, to allow music at a higher bitrate than 128? I don't want to go through my library and convert everything to 128 so that I can listen in my car... I haven't tried with any other devices, so I'm not sure if it is just the iPod, or something with Sync. Has anyone else seen (heard) this in their car?
I just upgraded to Gen1v4.4 (I'm in the U. S., sorry Latchem) and it seems to have improved. There are some "artifacts", but it sounds less like it is skipping.

This might be slightly off topic, but what mp3 players do you all use with sync? I'm using a (gen 5?) ipod touch. It isn't bad, but I'm running out of space. I would just get another ipod touch, but I imagine there are better mp3 players for the same price (or lower), since I'm not going to be using any apps or anything. I was also considering a USB hard drive; but since sync doesn't display Chinese, Japanese, or Korean characters, I wouldn't be able to find ~50% of my music (I need to be able to browse the music on the device itself). Any suggestions?
02-15-2015 02:55 PM
Latchem72 Has anyone in the UK had any luck updating the SYNC software without going to a dealer? If you have gone to a dealer, have they charged you for the privilege of an update?
02-15-2015 07:30 AM
mukti It seems like if I upload mp3s (at a bitrate above 128kbps) to my iPod, sync can't handle them. The audio starts to skip/pop when playing them. Occasionally, it works; but most of the time, the music is not listenable. Is there anything I can do on my iPod, or in Sync, to allow music at a higher bitrate than 128? I don't want to go through my library and convert everything to 128 so that I can listen in my car... I haven't tried with any other devices, so I'm not sure if it is just the iPod, or something with Sync. Has anyone else seen (heard) this in their car?
02-11-2015 02:14 PM
LinkDude Ok so this is weird. I can't perform a master reset. I know the steps and I've done it before but now when I go to menu system settings are nowhere to be found. It doesn't scroll past display settings.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:17 PM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1