Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > cruise control lost after aftermarket stereo install

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: cruise control lost after aftermarket stereo install Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-20-2013 08:34 PM
S0C0nFused Info" The "Vehicle Speed Signal" is a common sensor wire to/from the PCM, radio, the 'cruise' stepper module and also the 'roof opening panel unit'. If you install an aftermarket radio, do not connect the white/green wire.
01-19-2013 09:03 AM
whynotthinkwhynot I'm sure I'll be replacing mine sometime in the next year or so. I'll see what the Metra connector has written on it for that wire. With modern cars, not getting a wiring connector adapter seems like it's always a bad idea. It could be worse, Nissans have this thing about the brake lights not working after an aftermarket install if you don't tie some of the ground wires together.
01-19-2013 06:18 AM
H2Out Awesome! I am really glad that it did the trick!
12-31-2012 12:48 PM
coldbear
Another one solved!

Thanks H2Out... he's the one to get all the credit for responding to your post.
12-31-2012 10:32 AM
blackzx4
Quote:
Originally Posted by H2Out View Post
i had the exact issue with no cruise control after installing aftermarket radio. I found the wiring diagram and saw that the green/white wire controls the auto volume adjust for the old radio which the new radio does not have. I pulled out the new radio and left the green/white wire disconnected and cruise control now works fine. hope this helps
It works!! thanks so much man i have a 2.5 hour drive twice a week and cruise is a must have.
12-30-2012 03:44 PM
coldbear If that clipping the grn/wht. deal works,then this has to be the best Tech forum in the world. That kid might have looked for months before finding the prob. And had a sore rht. leg to go with it.
12-30-2012 02:40 PM
H2Out i had the exact issue with no cruise control after installing aftermarket radio. I found the wiring diagram and saw that the green/white wire controls the auto volume adjust for the old radio which the new radio does not have. I pulled out the new radio and left the green/white wire disconnected and cruise control now works fine. hope this helps
12-15-2012 08:03 AM
blackzx4
Quote:
Originally Posted by KCaudill View Post
I have replaced my stock stero a few times with no problems. The only problem i have with my cruise is that i have to pull my clutch pedal up to engage the switch to say the pedal is all the way up. Once i do that the cruise works as it should.
what type of wiring harness did you use to hook up your stereo ?
12-15-2012 07:59 AM
KCaudill I have replaced my stock stero a few times with no problems. The only problem i have with my cruise is that i have to pull my clutch pedal up to engage the switch to say the pedal is all the way up. Once i do that the cruise works as it should.
12-15-2012 07:42 AM
blackzx4 is it possible that no one on this site with cruise replaced there stock stereo ? thought someone would have known something .
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:50 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.