Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics > Focus 2012 +12V Ignition Help!!!

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: Focus 2012 +12V Ignition Help!!! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-03-2013 07:11 PM
FFBender2013
Quote:
Originally Posted by Besbro View Post
I ended up using a fuse tap in the rear fuse box. I found an empty fuse that works on acc.
What # rear fuse works on ACC? THANKS
11-27-2013 10:07 PM
Surfer
Switch auxillary power

Bingo! Thanks so much. I have been scratching my head a couple days trying to decide how to hardwire my radar detector in my 2012. The piggy back fuse on position 85 did the trick.
02-22-2013 02:42 AM
mellephants You may have connected to the wrong end of the gray/yellow. You want to attach the device to the vehicle (steering wheel) side of the wire. The wire running to the upper display remains disconnected.
02-22-2013 01:18 AM
tylerg2002 I'm pretty sure I connected the correct wires, and I did the reset >2/<10 secs. method several times thinking maybe it didn't connect properly. When I did the reset, the third and fifth green LED flashes were long, with the rest being short. The red LED flashed four times, which is correct for the Sony stereo I have. Am I correct in leaving the vehicle side of the gray/yellow wire disconnected, and only having the white/green wire spliced to the harness side of the gray/yellow wire? That part confused me some, but that's the way I took it.

I was puzzled when it turned the volume all the way up, and disabled the touch screen navigation of my stereo. When I touch an item on the screen, it highlights it but doesn't select it. I've never had a problem with the Sony before this, and I'm inclined to think it's something to do with the remote connection.

I will confirm my wiring and try again after work in the morning. I'm really excited to get this working. I've really missed my steering wheel controls these past few months.
02-21-2013 12:56 PM
mellephants
Quote:
Originally Posted by tylerg2002 View Post
I'd already ordered the ASWC-1 when you posted your reply. I just now had the time to install it, and I can't get it to work. I followed the instructions for the 2012 Focus, but all it does is turn the volume all the way up and disable the touch screen on my Sony head unit. The lights flash like they're supposed to, but the steering wheel buttons aren't working at all. Have you had any luck with yours?
Mine is working perfectly.

Review the installation instructions:
http://contentdocs.installernet.com/...icle/12339.pdf

Make sure you've wired it correctly. Then go ahead and do the initialization process. I had to go through these steps to reset the device, for it to work in my car.

1) Turn the ignition on, the led will flash slowly
2) Hold down the reset button for more then 2 seconds but less then 10 seconds, the led
will start flashing rapidly
3) The ASWC will automatically find the vehicle and radio.
4) After a couple of seconds the led should stop flashing and not light up for 2 seconds.
At this point do not push any buttons.
5) After the 2 seconds there will be a series of 7 flashes, some short and some long.
6) The led will pause for another 2 seconds then flash up to 11 times.
7) This is the end of the auto detection stage. If the ASWC detected the vehicle and the
radio successfully the led will light up solid red.


Good luck!
02-21-2013 02:06 AM
tylerg2002
Quote:
Originally Posted by mellephants View Post
Here's the steering wheel control adapter. Just make sure your aftermarket HU works with this kind of device.

Axxess Metra ASWC-1 $55.00 http://www.amazon.com/gp/product/B00B4PJC9K

Otherwise use the PAC SWI-X. That will work with any HU that has an infrared remote controller. I've got a used one I could sell you, if you go that route, since I'm switching to the ASWC-1.
I'd already ordered the ASWC-1 when you posted your reply. I just now had the time to install it, and I can't get it to work. I followed the instructions for the 2012 Focus, but all it does is turn the volume all the way up and disable the touch screen on my Sony head unit. The lights flash like they're supposed to, but the steering wheel buttons aren't working at all. Have you had any luck with yours?
02-11-2013 07:11 PM
mellephants Here's the steering wheel control adapter. Just make sure your aftermarket HU works with this kind of device.

Axxess Metra ASWC-1 $55.00 http://www.amazon.com/gp/product/B00B4PJC9K

Otherwise use the PAC SWI-X. That will work with any HU that has an infrared remote controller. I've got a used one I could sell you, if you go that route, since I'm switching to the ASWC-1.
02-07-2013 02:44 AM
tylerg2002 I forgot to post an update after installing everything on my 2012 Focus SE. This adapter worked perfectly as far as acc. power. The only thing that I can't figure out is that the left and right are switched around. When I adjust the balance on my Sony head unit, left is right, and vice versa. That's a very minor issue to me, so i'm satisfied. Now I just need to get something that lets me use steering wheel controls for my aftermarket stereo.
02-06-2013 11:44 AM
mellephants
Quote:
Originally Posted by Besbro View Post
I ended up using a fuse tap in the rear fuse box. I found an empty fuse that works on acc.
Sweet, that's good to hear! Thanks for the reply
02-06-2013 11:34 AM
Besbro I ended up using a fuse tap in the rear fuse box. I found an empty fuse that works on acc.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:17 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.