Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > Vehicle Transport Mode Active

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: Vehicle Transport Mode Active Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
11-13-2012 01:16 PM
FordIVTteam
Quote:
Originally Posted by Mikefocus2012 View Post
I have a 2012 focus titanium and have had this problem, took it to the dealer and got it de-activated, (I'll put the steps below) but somehow I activated it again and had to de-activate again.
It would be nice to know what activates it so I don't do again.
Steps:

- Turn ignition on
- press brake 5 times
- press hazard button 4-6 times (horn will sound when it's done)
- turn ignition off (horn might sound again)

When you turn ignition on again, problem should be solved.
Also I have another problem that kind of relates to this one, I think it something to do with what actives it.
When I push the "push button starter" twice to activate auxiliary mode so I can listen to the radio, after 10 minutes it shuts off, then I need to do it again to turn the radio back on.
I have heard of other ford models having a similar problem, but there's only shuts off after about 30-45 minutes, talk to the dealer and could get a solution.
Hi, Mikefocus2012 -

The transportation mode should be deactivated by the selling dealership prior to taking delivery. If this does not occur, the Transport Mode will automatically deactivate when the vehicle's odometer reaches 50 miles (80 km) and shouldn't come on again. If it does, I recommend having your dealership look into it further.

Jaclyn
11-12-2012 05:52 PM
Mikefocus2012
Turn off Vehicle Transport Mose

I have a 2012 focus titanium and have had this problem, took it to the dealer and got it de-activated, (I'll put the steps below) but somehow I activated it again and had to de-activate again.

It would be nice to know what activates it so I don't do again.

Steps:

- Turn ignition on
- press brake 5 times
- press hazard button 4-6 times (horn will sound when it's done)
- turn ignition off (horn might sound again)

When you turn ignition on again, problem should be solved.

Also I have another problem that kind of relates to this one, I think it something to do with what actives it.

When I push the "push button starter" twice to activate auxiliary mode so I can listen to the radio, after 10 minutes it shuts off, then I need to do it again to turn the radio back on.

I have heard of other ford models having a similar problem, but there's only shuts off after about 30-45 minutes, talk to the dealer and could get a solution.
06-06-2012 09:22 PM
Hedgehog Focus Thanks mikeeshaq-
I am a newbie on any forum.
06-06-2012 03:47 PM
mikeeshaq Hedgehog Focus

A PM is a personal/private message
If I wanted to send you a PM I click on your handle 'Hedgehog Focus' and the third entry down says says "Send a private message to Hedgehog Focus"

I am going to send you a PM
that says "testing 123 from mikeeshaq"
06-06-2012 03:42 PM
Hedgehog Focus
Vehicle Transport Mode

Hi Noemi-

I have called Ford @ 1 800 392-3673 and I have a ref# from them of 1326911582

I am hope to speak with a regional customer service manager soon.

I do not know what a PM is.
06-06-2012 02:26 PM
FordService
Quote:
Originally Posted by Hedgehog Focus View Post
Hi Noemi-
I took it for service today and this time they got more aggressive with a real repair.
So far so good but it has not even been 24 hours yet and this was an intermittent problem.
I mentioned to I was on a Ford message board and I was learning about my problem and the service manager told me that Ford employees are not allowed on these boards and they could be fired for being on them. I don't know what to believe sometimes as I told him I saw some correspondence from people like you.
Any way thanks for you reply....
Update: OMG the same message came back while I stepped out of the car and the radio was playing and I came back in just a few minutes.The same day it was supposed to be repaired...
Hello again Hedgehog Focus,

No need to worry, I'm legit! Ford has a well established Social Media program on Facebook, twitter, and various forums.

Shoot me a PM with the info I requested. I'll have the Customer Service Manager review the issue.

Take care!

Noemi
06-05-2012 11:42 PM
Hedgehog Focus Hi Noemi-
I took it for service today and this time they got more aggressive with a real repair.
So far so good but it has not even been 24 hours yet and this was an intermittent problem.
I mentioned to I was on a Ford message board and I was learning about my problem and the service manager told me that Ford employees are not allowed on these boards and they could be fired for being on them. I don't know what to believe sometimes as I told him I saw some correspondence from people like you.
Any way thanks for you reply and hopefully it was the apim or in laymans terms the sync brains.

Update: OMG the same message came back while I stepped out of the car and the radio was playing and I came back in just a few minutes.The same day it was supposed to be repaired.
I will call dealer in the a.m. 2 dealers and one I have been to 3 times and two for actual service and one dealer 1 time also for the same problem and still it persists. I only have 165 miles.This repair was suppose to be from the sync designer is what they told me.


Hedgehog Focus
06-05-2012 04:22 PM
FordService
Quote:
Originally Posted by Hedgehog Focus View Post
Does anyone know what the problem is when the car touch display shows: Transport Mode is Active.
I know this is a dealer setup that needs to be taken out when prepped for the customer.
My new Focus SEL has been displaying this message for about 3 weeks and I have taken it back twice....
I am trying more warranty work and the apim is the next step...
Hey Hedgehog Focus,
Maybe it's calling the Mother Ship?
How about shooting me a PM with the VIN, your personal, and dealer contact info? I'll escalate this to the Customer Service Manager for your area, and have this taken care of. I don't want those martins tracking your vehicle.

Take care!

Noemi
06-05-2012 10:41 AM
mikeeshaq Take it to a different dealer
06-05-2012 12:46 AM
Hedgehog Focus
Vehicle Transport Mode Active

Does anyone know what the problem is when the car touch display shows: Transport Mode is Active.
I know this is a dealer setup that needs to be taken out when prepped for the customer.
My new Focus SEL has been displaying this message for about 3 weeks and I have taken it back twice.
No luck so far, with cycling the brake 5 times and 4 times or so for hazard, but that does not take it out the transport mode for very long. It does show after 2 horn beep to train my left front tire.
I am trying more warranty work and the apim is the next step.
I would like to know if anyone else can relate to this problem.
I only have 150 miles and this has showed up only after 2 or 3 days and only when the care is not running but the radio is on.
Please help.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 10:39 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat