Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > Yellow ! light comes on

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: Yellow ! light comes on Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-11-2012 06:06 AM
whynotthinkwhynot To get the best help, you should start your own thread, and give as much information about the car as possible if reading this old thread didn't give you any ideas about what to do to solve your problem.
10-10-2012 10:29 PM
bumble21 It's a 2001 zx3 manual trans btw I always forget to post that >.<
10-10-2012 10:28 PM
bumble21 Old thread resurrected, I had this light come on today on the highway. I was driving everything was fine and I switched on my blower motor (heat not ac my ac doesn't work) and the car took a nose dive. Any ideas on what it could have been?
03-08-2009 10:43 AM
domesplit I had the same problem. Like stated above it was a loose connection on my battery. Also every time the yellow light came on I also heard a thump in my auto transmission that scared the hell out of me. I could also see how it could be a coil pack though. But ever since I tightened all the battery connections the problem went away.
03-08-2009 12:45 AM
Doomedsoccer
Quote:
Originally Posted by volcom8716 View Post
i got a 5 spd and my car would cut out and idle funny at red lights start back up and idle funny but when i drove everything was ok, i needed a new mass airflow sensor so try to clean it..... worth a shot
When i cleaned my intake filter the (!) light stopped and the problems stopped but i took it to get checked and they said it was the mass air flow sensor. I think i will replace the flow sensor next.
03-07-2009 03:24 PM
rgvtx
Problem Solved, Finally...

Thanks for all the suggestions guys, but I sort of stumbled into the problem yesterday and it wasn't any of the ideas mentioned. For those of you who mentioned you have a similar problem when hitting a bump, listen up.
I ran into a mechanic at a local Ford dealership and I mentioned the problem I was having. We live on a very rough road and I figured it had something to do with all the bumps the Focus has to pass over daily. He said now and then you find a broken wire, or even a loose wire that will kill the engine and cause the yellow idiot light to come on. He told them the name of the wire, but of course now I don't recall what it was. Anyway, it the black wire connected to the ground cable at the battery post. The large cable is of course the main ground, and there is a medium size as well as a small size wire. He said to check the medium size. I figured I would just grasp the wire and bend and wiggle it looking for a possible break, but I didn't have to go any further than the terminal. It seems the nut that holds those two smaller wires was loose for some reason. I've never taken that nut off for any reason, and as I said before I've owned this car since new in '01. Also, it only has around 45 thousand miles on it.
So, a simple solution to what seemed like a problem with no solution.
03-02-2009 05:01 PM
volcom8716 oh and i think this is ( ! ) the tpms light,
03-02-2009 05:00 PM
volcom8716 i got a 5 spd and my car would cut out and idle funny at red lights start back up and idle funny but when i drove everything was ok, i needed a new mass airflow sensor so try to clean it..... worth a shot
03-02-2009 04:38 PM
cwatson411 i have a friend that had problems with the tranny's solenoids.

if the tranny flush doesnt help anything, i would look into those^
03-02-2009 04:00 PM
ZXthrizzle05 mines a manual and it isnt going into nutral when i hit bumps thou
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:53 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.