Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > 2003 SPI Misfire

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: 2003 SPI Misfire Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-17-2012 01:25 PM
03FocusSPI Think I finally got it resolved. Pulled the coil today and the #2 tower was burnt pretty bad and there were several cracks in the coil. Replaced the coil and it is idling great and the shudder is gone!!
09-16-2012 06:54 PM
03FocusSPI This is the coil end of the bad plug wire. Should I be concerned that the coil has been damaged?

09-16-2012 05:54 PM
03FocusSPI Well, it seems I've got the miss fixed. The #2 plug wire had infinite resistance and the plug was wet with gas so that was my miss.

It still has a rough idle and seems to stumble on takeoff. Any thoughts on that?

Thanks,

Gary
09-16-2012 01:30 PM
sailor haven't looked up those codes yet, just thought I'd mention first that the plugs & wires certainly won't hurt 7 you should take a CLOSE look at the coil and it's wiring while you're at it.

On single coil Focus's, removing the coil & checking the base for cracking solves many issues with similar symptoms if cracks are found, the wiring issue is less common for a particular speed range.

luck!
09-16-2012 09:50 AM
03FocusSPI
2003 SPI Misfire

My daughter's Focus has been having intermittent misfiring at around 45mph when accelerating. Then a couple days ago the MIL started flashing and registered a 0302 and 0316 code. It seems to get worse when accelerating.

I replaced the crankshaft position sensor but the miss is still there. I am going to replace the plugs and wires, but I'm not sure where to go from there if that doesn't fix the problem.

Any thoughts, hints, suggestions would be greatly appreciated!!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:35 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.