Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus SVT > SVT Performance (2002-2004) > Won't go into 1st, 3rd or 5th

SVT Performance (2002-2004) The place to chat about any 2.0L SVT DOHC Zetec engine performance, tuning and exhaust related upgrades.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: Won't go into 1st, 3rd or 5th Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-12-2012 02:46 PM
qdenning Tousley Ford Parts from MN
Call Steve in Parts at 800-328-9552
09-12-2012 02:44 PM
qdenning Had that problem - ended up having the shift cables replaced - works great now! Tousley Ford hooked me up with a great price on the cables.
09-05-2012 06:06 PM
StangGTT Fixed it in the parking lot at work with a zip tie. I will see if I can order a new linkage cable from tousley. They've been very hard to get a hold of though.

Sent from my DROID RAZR using FF Mobile
09-05-2012 05:25 PM
radicalbubby3 I had the same thing happen to my 02 SVT. I delt with it for a little while. Then I finally had to get it replaced. I had a garage do it because it's a hassle. After the linkage was replaced though it was like night and day. I would recommend just replacing the linkage and saving yourself the headache of having to worry about it again.
09-05-2012 07:18 AM
svtcliff Is a common issue. Our shifter cables have springs in the housings which hold them in place on the bracket near the trans. the housing is threaded with two plastic nuts that have constant pressure pushing towards each. The springs cause this pressure. The bracket on the trans has a c style hole and.it sandwhiches between the two nuts. When the spring falls out then the nut backs out on one side. Now the shifter cable housing is moving instead of the cable inside when u shift. Look under the area where ur throttle body and mass air meter is. U should see where the linkage attaches and one should be lose. Usually can tighten it it by hand then use a zip tie to keep it from twisting back off.
09-05-2012 07:07 AM
StangGTT
Won't go into 1st, 3rd or 5th

So, all of the sudden my SVT won't go into reverse, 1st, 3rd or 5th. I'm thinking its a linkage issue. Unfortunately I'm at work so I can't check it. Anybody have experience with this issue?

Sent from my DROID RAZR using FF Mobile

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:19 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.