Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics > SYNC System Thread


Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest

Thread: SYNC System Thread Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
What I Drive
Year, color, and model of your car. Example: 2003 Pitch Black ZX3
Name
Your real name.
City
State
Country
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-07-2016 08:19 PM
felixdd Does anyone have mirrors to the old update Gen1 Sync Firmwares 4.2.1, 4.3, or even 4.4? I was on 4.4 for a day and USB link to my phone worked even before I cleaned up all the ID3 tags...but the moment I switched to 4.6 I can't get it to read the ID3 tags no matter what I do.
06-07-2016 02:40 PM
FordIVTteam
Quote:
Originally Posted by bishopkw.wits View Post
I'm having issues with the Bluetooth in my car. I've taken it in twice now in the past eight months to have it rebooted and checked and each time they don't find anything and the phone will connect for a couple days or weeks. Then it will just stop. It has happened both to my old phone and new phone now. I have a 2012 SE hatchback just got it in November. Has anyone else had this problem? Or know how to fix the issue?
Hey bishopkw.wits,

Please send the VIN, phone model, and carrier in a PM. Thanks!

Cara
06-06-2016 08:22 PM
bishopkw.wits I'm having issues with the Bluetooth in my car. I've taken it in twice now in the past eight months to have it rebooted and checked and each time they don't find anything and the phone will connect for a couple days or weeks. Then it will just stop. It has happened both to my old phone and new phone now. I have a 2012 SE hatchback just got it in November. Has anyone else had this problem? Or know how to fix the issue?
04-07-2016 06:55 AM
stang7043
Quote:
Originally Posted by looper View Post
I just bought my FF 3.5 and i have a weird bluetooth issue.

The first time i connected my iPhone 6S to the Sync system, it automatically started to push audio notifications from the phone to the car speakers, when i was listening to FM radio. But now, after a few days, the notifications sound is gone and with the phone connected via bluetooth, i have to way of hearing my audio or Waze instructions, besides selecting "Bluetooth" from the Sync entertainment menu.

Any ideas on how i can fix this? Also, is there any way to hear these notifications when listening to USB?
I have a 2013 Focus and if I don't have the BT button selected on my sync Waze doesn't play through my car speakers. If I'm listening to Pandora it works fine, but that's because I have the BT button selected. Seems like you have to literally select the BT button for anything BT to work. Tried a few different things like another USB BT device, different BT apps, but never got it to work. Seems like the car won't play anything from you phone through BT unless you have the BT button selected. But the weird part is txt msgs and phone calls work.
04-07-2016 02:57 AM
looper I just bought my FF 3.5 and i have a weird bluetooth issue.

The first time i connected my iPhone 6S to the Sync system, it automatically started to push audio notifications from the phone to the car speakers, when i was listening to FM radio. But now, after a few days, the notifications sound is gone and with the phone connected via bluetooth, i have to way of hearing my audio or Waze instructions, besides selecting "Bluetooth" from the Sync entertainment menu.

Any ideas on how i can fix this? Also, is there any way to hear these notifications when listening to USB?
01-19-2016 07:46 PM
ChestRockwell Anyone having issues with sirius sat reception in certain areas after performing update?. I drive the same route twice a day for 45 min and in the same spot everyday the reception goes out. It never used to before the update.
09-06-2015 02:20 PM
sanford12 I had my window switches glitch out. Unhooked the battery for 5-10 minutes and that cured it. Sometimes a hard reboot will do the trick.
09-01-2015 08:20 PM
TCinTX
Quote:
Originally Posted by Titus View Post
After a ton of internet seaching. I finally. By mistake. Found random post on a random thread on a random site. With a dude having the same problem. Said he just pulled the fuse for 3 minutes with the car ON. Will try this tomorrow.
I cannot believe this actually worked! Thank you Titus!

We'll see if its just a temp thing ( I would hate to have to all the time)

Happy for now

07-07-2015 03:19 PM
FordIVTteam
Quote:
Originally Posted by stang7043 View Post
I seem to be having problems. My car was in the shop AGAIN for the TSM they said I had an update from Feb 2015. There seems a bulletin for the TSM. They run the update everything seems to be ok until last night. My BU camera is no longer working even though it is "on". I shut it off back on shut the car off and on let it sit all night tried this morning still the same problem. I think the dealer sees me more than my wife does. o_O All I want is my car fixed !
Hi stang7043,

Usually issues with the backup camera aren't directly related to MyFord Touch. Have you tried contacting the FordService team about this? If not, I suggest shooting them a private message with your VIN, mileage, best contact phone number, and the details. Here's the link to their profile:

http://www.focusfanatics.com/forum/m...rdservice.html

Quote:
Originally Posted by lowflyn View Post
Well my mother figured it out. I am now updated. Other than voice commands on calling someone having several more steps it is working fine
I'm glad you were able to get it installed, lowflyn! :)

Rebecca
07-04-2015 05:31 PM
lowflyn Well my mother figured it out. I am now updated. Other than voice commands on calling someone having several more steps it is working fine
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:18 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.




 

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1