Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > Focus Tuning Chat > obd2 issue

Focus Tuning Chat Discuss performance tuning options for your Ford Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: obd2 issue Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-14-2012 06:25 PM
bespurcell I would trace that wire out and find out the prob, or cut it off a few inches back from the connector and run a fused 12v+ to it.
05-13-2012 04:46 PM
xy0s08 I just tested the wires according ti the chart above and pin 16 is only herring 4.1 volts and when I start the car it drops under 1 volt.. so I have a issue... Any ideas
05-12-2012 11:46 PM
1turbofocus Did you test for voltage at the + pins

Tom
05-12-2012 10:46 PM
xy0s08 That diagram will help a lot. I compared wire colors to my other focus and all the wires are the same. But yet nothing will power up though the obd2 port.. so does anyone know if there is a fuse in the power wires or If there is another part of the obd2 harness that might not be plugged in at?
05-11-2012 01:42 AM
xxMichaelAnthony The basic pinout is the same for all OBD2 cars. Extra wires are manufacture specific.



4 should say "chassis ground"
5 should say "signal ground"
05-10-2012 10:35 PM
mainest Seems to me that Tom is the best one to answer this question!
05-10-2012 10:10 PM
xy0s08
obd2 issue

alright guys and gals i have another weird issue yet again. i just got a new Xcal from tom to tune my 2001 focus and when i plug the xcal into the OBD2 port the xcal will not power up. so i took it to my girlfriends car to make sure the xcal was not compeltly shot and it turns on in her car. so i got to looking at the pins between the two cars and they are different. does anyone have a diagram of where the pins/wire colors should be at on a 2001 focus?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:39 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.