Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Third Generation > MK3 TSB, Recall & Problems Archive > Parking Aid Malfunction - Service Required

MK3 TSB, Recall & Problems Archive The place to chat about TSB and Known Issues for the 2012 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFanatics Merchandise

Thread: Parking Aid Malfunction - Service Required Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-27-2015 01:17 PM
FordService
Quote:
Originally Posted by Jackflash View Post
where is the sensor in the front located?
I have a 2012 ford focus and been having this same problem for about a month now I can't seem to find the sensor in the front but found it in the back trunk in which there was no fuse in the location of the parking assist spot that it says in the hand book that it would be located?
Have you had a chance to talk to your dealer about this? They'll be able to diagnose this concern, as well as point out the sensors and discuss the fuse. Please let me know if you decide to take it in, and send along your mileage, too. :)

Meagan
01-27-2015 10:15 AM
PratoN Strange - I got this message this morning on the way to work and nothing was blocking any of the sensors. There may have had a dirty salt film on them - but no ice/snow like when I started this thread.

Hopefully it's not my TCM on the way out... I cleaned off the sensors with my finger and restarted the car and the error went away. I took a picture, but I'll have to keep my eyes peeled.
01-26-2015 02:21 PM
PratoN
Quote:
Originally Posted by Jackflash View Post
where is the sensor in the front located?
I have a 2012 ford focus and been having this same problem for about a month now I can't seem to find the sensor in the front but found it in the back trunk in which there was no fuse in the location of the parking assist spot that it says in the hand book that it would be located?
In the US models, I believe there are 6 sensors in the front and 3 in the rear.

The 2 innermost front sensors are in that center black portion of the grille on either side of the license plate (closer to the "fangs" actually)




Not positive on the fuse location - I've never had to pull it.
01-26-2015 02:07 PM
Jackflash where is the sensor in the front located?
I have a 2012 ford focus and been having this same problem for about a month now I can't seem to find the sensor in the front but found it in the back trunk in which there was no fuse in the location of the parking assist spot that it says in the hand book that it would be located?
12-18-2014 12:32 PM
FordService
Quote:
Originally Posted by Royal Tee View Post
Got this today ...dealer said they wan to charge me $400+ dollars because they need to paint it also.

This along with a tire pressure sensor that has been giving me errors since day one and NOW they say that it was "Damaged by a pot hole". They now want to charge me $140 for that also...

ftr, I have ESP on my car and I'm still under my regular warranty (2012) ..this is BS!!

Same dealership who wanted to charge me $250 for a whole cargo cover because the $14 straps broke...

I'm extremely upset right now..
Have you considered a second opinion from another dealer? Please let me know, along with your mileage.

Meagan
12-17-2014 02:31 PM
BeastMD
Quote:
Originally Posted by Royal Tee View Post
Got this today ...dealer said they wan to charge me $400+ dollars because they need to paint it also.

This along with a tire pressure sensor that has been giving me errors since day one and NOW they say that it was "Damaged by a pot hole". They now want to charge me $140 for that also...

ftr, I have ESP on my car and I'm still under my regular warranty (2012) ..this is BS!!

Same dealership who wanted to charge me $250 for a whole cargo cover because the $14 straps broke...

I'm extremely upset right now..
Think you need to find a new dealer. They seem to be complete scheisters.
12-17-2014 12:14 AM
Royal Tee Got this today ...dealer said they wan to charge me $400+ dollars because they need to paint it also.

This along with a tire pressure sensor that has been giving me errors since day one and NOW they say that it was "Damaged by a pot hole". They now want to charge me $140 for that also...

ftr, I have ESP on my car and I'm still under my regular warranty (2012) ..this is BS!!

Same dealership who wanted to charge me $250 for a whole cargo cover because the $14 straps broke...

I'm extremely upset right now..
12-07-2014 01:28 PM
sailor For starting problems associated with the parking aid malfunction light, check this new thread that shows one member's solution:http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=509369
12-03-2014 11:30 AM
FordService
Quote:
Originally Posted by suber5 View Post
My husband and I have been experiencing the same problem of an inability to start the car accompanied by this error message. The inconvenience is annoying but the potential safety risks to my family, especially when my children and I are alone in the car, are very frightening. Has there been a recall regarding this issue that we may have missed?
Welcome to the forum!

You can check for any recall notices on your vehicle by plugging the VIN in here: Recall Notices || Ford Owner.

Have you had the chance to talk to your dealer about this? Please let me know, along with your year and mileage.

Meagan
12-02-2014 10:43 PM
suber5
Parking Aid Malfunction-Service Required

My husband and I have been experiencing the same problem of an inability to start the car accompanied by this error message. The inconvenience is annoying but the potential safety risks to my family, especially when my children and I are alone in the car, are very frightening. Has there been a recall regarding this issue that we may have missed?
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:34 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat