Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > Focus Tuning Chat > helpp svt catalyst unsupported

Focus Tuning Chat Discuss performance tuning options for your Ford Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: helpp svt catalyst unsupported Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-07-2012 06:07 PM
fanat ur probably right, because idle rmps is at .9 almost 1 thousand rpms.
02-07-2012 09:19 AM
1turbofocus I couldnt say 100% but yes sure sounds to me like you have a tune in your ECU

Tom
02-06-2012 09:30 PM
fanat what does tom say> 1orangesvt
02-06-2012 07:10 PM
sleepyboy Sounds like it does to me.
02-06-2012 12:44 PM
fanat alright, 1turbofocus, i disconnected the wires at the second o2 sensor, the one closer to the catalyst, and drove 45 miles, and the CEL didnt turn on. it has a tune then right? :/
02-05-2012 03:01 AM
fanat Im not sure why is unsupported thou, _03orangesvt.
02-05-2012 03:00 AM
fanat alright sleepyboy and 1turbofocus, i disconnected the wiring for the second o2 sensor, and i drove around 14 miles so far, and the CEL did not turn on yet. I will see tomorrow after driving some more if it will turn on and let you know.
02-04-2012 11:57 AM
03OrangeSVT I can plug in my fairly new mini with NO major mods and some thing come up unsupported.... this doesnt mean that it isnt functioning properly, all it means is the cars ECU doesnt support the test that the diagnostic is trying to run.
02-03-2012 03:53 PM
fanat in OR they plug it in, and also check for CEL if its on they automatically dont pass you, and im pretty sure most of the states will start having more rules on that. because OR didnt care about catalyst, but now they do. :/
02-03-2012 09:00 AM
sleepyboy TX plugs it in, as far as I know as long as the CEL is off it passes so your probably right on that one. I get the same read out the OP gets and everything says ready on mine even though the rear O2 is turned off. Same with the EGR and it's deleted completely. Gotta love TX and it's half ass emissions. Next county over doesn't even do them, or plug it into the OBD. If the lights and brakes work and the tires hold air it rolls with a sticker lol.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:57 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.