Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics > SYNC System Thread

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Thread: SYNC System Thread Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
What I Drive
Year, color, and model of your car. Example: 2003 Pitch Black ZX3
Name
Your real name.
City
State
Country
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
Yesterday 03:19 PM
FordIVTteam
Quote:
Originally Posted by stang7043 View Post
I seem to be having problems. My car was in the shop AGAIN for the TSM they said I had an update from Feb 2015. There seems a bulletin for the TSM. They run the update everything seems to be ok until last night. My BU camera is no longer working even though it is "on". I shut it off back on shut the car off and on let it sit all night tried this morning still the same problem. I think the dealer sees me more than my wife does. o_O All I want is my car fixed !
Hi stang7043,

Usually issues with the backup camera aren't directly related to MyFord Touch. Have you tried contacting the FordService team about this? If not, I suggest shooting them a private message with your VIN, mileage, best contact phone number, and the details. Here's the link to their profile:

http://www.focusfanatics.com/forum/m...rdservice.html

Quote:
Originally Posted by lowflyn View Post
Well my mother figured it out. I am now updated. Other than voice commands on calling someone having several more steps it is working fine
I'm glad you were able to get it installed, lowflyn! :)

Rebecca
07-04-2015 05:31 PM
lowflyn Well my mother figured it out. I am now updated. Other than voice commands on calling someone having several more steps it is working fine
07-03-2015 10:00 AM
stang7043
Quote:
Originally Posted by lowflyn View Post
It should not be this hard to do this. Still can't get my car to run a health report to make sure what version I have. It keeps telling me I'm not registered. Also...what are you using to unzip these files before putting them on the USB? I hate saying this but I'm going to have to ask my mother for help updating this stupid thing.
I seem to be having problems. My car was in the shop AGAIN for the TSM they said I had an update from Feb 2015. There seems a bulletin for the TSM. They run the update everything seems to be ok until last night. My BU camera is no longer working even though it is "on". I shut it off back on shut the car off and on let it sit all night tried this morning still the same problem. I think the dealer sees me more than my wife does. o_O All I want is my car fixed !
07-02-2015 09:23 PM
lowflyn It should not be this hard to do this. Still can't get my car to run a health report to make sure what version I have. It keeps telling me I'm not registered. Also...what are you using to unzip these files before putting them on the USB? I hate saying this but I'm going to have to ask my mother for help updating this stupid thing.
06-11-2015 08:47 AM
drag-t Performed an update last night. So far things seem to be working fine. Phone connects quicker via the bluetooth and my Ipod is recognized by SYNC. Voice commands appear to be working as well...

Although the update seemed to work ok, knowing when the update is complete is a little vague. I did notice that the screen would change from "Install Complete" to "Phone" and then to "Sync Media" and then finally the last "Install Complete" message. It would have been nice to see just one "Install Complete" message at the end of the update.

I know many people here still have issues even after the update. Just wondering if they are not waiting long enough for the entire update to complete ?

Anyway... we'll see how it holds up.
06-10-2015 12:34 PM
stang7043
Quote:
Originally Posted by drag-t View Post
My thinking is that every car on the lot should have the lastest and greatest software revision. Or at the very least, install it when a buyer is found, but who am I to say...

At any rate.. my SYNC system isn't working properly, so I guess it's up to me to fix it...

It should be part of the prep work before the car is handed over to the consumer. I would think that is common sense. I wish the only thing I was having a problem's with was my MFT. Ford has bailed on the MFT by MS. I mean come on .... the MFT doesn't have mobile app compatibility and has no plans for it ?! Yet the lower versions/models do ?! Exactly why did I shell out more money for the titanium and MFT? No common sense. Getting off my soap box now.
06-10-2015 12:18 PM
drag-t
Quote:
Originally Posted by stang7043 View Post
Makes total sense that they wouldn't update your car before selling it to you.... Sounds like we might have the same dealer... lol
My thinking is that every car on the lot should have the lastest and greatest software revision. Or at the very least, install it when a buyer is found, but who am I to say...

At any rate.. my SYNC system isn't working properly, so I guess it's up to me to fix it...
06-10-2015 12:06 PM
stang7043
Quote:
Originally Posted by drag-t View Post
stang7043,

I would say yes, but apparently Ford thinks otherwise... My 2013 hatchback (which I bought in March 2015) is in need of the update. I figured that it would have been updated prior to putting the car on the sales lot... But I guess not...

Makes total sense that they wouldn't update your car before selling it to you.... Sounds like we might have the same dealer... lol
06-10-2015 12:02 PM
drag-t
Quote:
Originally Posted by drag-t View Post
Shaay,

I'm having the same issues with SYNC in my 2013 hatchback. When I plug in my Ipod touch SYNC doesn't seem to recognize that a USB device has been plugged in. I then have to select USB from the menu. Afterwards SYNC does nothing but continually "Initialize". If I manually choose music from the Ipod itself, it will play, but controlling the Ipod from the SYNC menu controls does not work.

I have tried doing a "Master Reset" several times, but to no avail. Any suggestions ??

Would a SYNC update correct these issues?
Quote:
Originally Posted by stang7043 View Post
So this is kind of a dumb question I would imagine.... But shouldn't the dealer automatically install an update if the car needs one when it is in for service? I don't understand why we would need to request one from the dealer.
stang7043,

I would say yes, but apparently Ford thinks otherwise... My 2013 hatchback (which I bought in March 2015) is in need of the update. I figured that it would have been updated prior to putting the car on the sales lot... But I guess not...
06-10-2015 07:58 AM
stang7043
Quote:
Originally Posted by drag-t View Post
Shaay,

I'm having the same issues with SYNC in my 2013 hatchback. When I plug in my Ipod touch SYNC doesn't seem to recognize that a USB device has been plugged in. I then have to select USB from the menu. Afterwards SYNC does nothing but continually "Initialize". If I manually choose music from the Ipod itself, it will play, but controlling the Ipod from the SYNC menu controls does not work.

I have tried doing a "Master Reset" several times, but to no avail. Any suggestions ??

Would a SYNC update correct these issues?
So this is kind of a dumb question I would imagine.... But shouldn't the dealer automatically install an update if the car needs one when it is in for service? I don't understand why we would need to request one from the dealer.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 01:45 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1