Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Third Generation > MK3 Focus > MyFord Touch Dead in my 7 day old Titanium

MK3 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the third generation 2012-Current Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: MyFord Touch Dead in my 7 day old Titanium Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-12-2012 03:13 PM
FordIVTteam
Quote:
Originally Posted by Ryu Spiller View Post
Coming back to feed the topic again.
Well...i finally took the car to the dealer and they fixed the issue (Black Screen of Death). I couldnt ask what the fix consisted of, but i received my car with the latest version of MFT.
Anyway...it ran OK until few days ago (and i say OK, because, even when the appareance is simpler and seems to run quicker...it has issues playing my iPhone music, not detecting the phone).
After 2 weeks of the repair...the screen Died again! Am i pissed? Very!
Could leave it today at the second visit to the dealer (the Guy was like: "Really?! O_o, when i told him the screen died again) because they had lots of work...but im coming back tomorrow.
Is it normal for the screen to die twice? I mean...come on!!! _
Which dealership are you working with, Ryu Spiller? My records indicate your vehicle is equipped with software version 2.10. I'd like to see if that's correct. In order for me to determine, I'll need your CCPU software version number. To obtain this, select the menu button and go through the following:

HELP > SYSTEM INFORMATION > CCPU S/W VERSION.

2.10 = 11081
2.11 = 11134
3.0.2 = 12023
3.2.2 = 12156

Let me know what you see. :)

Jaclyn
10-08-2012 08:14 PM
Ryu Spiller Coming back to feed the topic again.
Well...i finally took the car to the dealer and they fixed the issue (Black Screen of Death). I couldnt ask what the fix consisted of, but i received my car with the latest version of MFT.
Anyway...it ran OK until few days ago (and i say OK, because, even when the appareance is simpler and seems to run quicker...it has issues playing my iPhone music, not detecting the phone).
After 2 weeks of the repair...the screen Died again! Am i pissed? Very!
Could leave it today at the second visit to the dealer (the Guy was like: "Really?! O_o, when i told him the screen died again) because they had lots of work...but im coming back tomorrow.

Is it normal for the screen to die twice? I mean...come on!!! _
09-12-2012 11:49 AM
FordIVTteam
Quote:
Originally Posted by Ryu Spiller View Post
Well...I tried the Battery unppluging along with the fuses...and got nothig, except for the loss of the windows programing (they dont go up automatically)...

No choice but to leave the car at the dealer ...whenever i have a chance :(
This definitely doesn't sound right, Ryu Spiller. Please follow up with me once you're able to visit your dealership.

Jaclyn
09-07-2012 05:17 PM
Ryu Spiller Well...I tried the Battery unppluging along with the fuses...and got nothig, except for the loss of the windows programing (they dont go up automatically)...

No choice but to leave the car at the dealer ...whenever i have a chance :(
09-07-2012 03:57 PM
FordIVTteam
Quote:
Originally Posted by Ryu Spiller View Post
I just Unplugged #79 I think...but only for a few minutes. But looking for a possible solution is how i ended up here. I read about taking out two fuses, one of the trunk, and the other one from the co-pilot side of the car. I will try it tomorrow.
I feel the need to guide the guys at the Dealer (i work at FORD, but i'm a Paint engineer) ...wanted to ask some buddies inside the company, but still no response.
What is that APIM thing you guyes mention? Is that a spare part to replace... or a coding issue?
Hi, Ryu Spiller -

The best way to explain the APIM (Accessory Protocol Interface Module) is to think of it as the computer/brain of the SYNC system. I'd like to look into the concerns you're experiencing. Please PM me your VIN and the name of the dealership you've been working with.

Jaclyn
09-01-2012 07:09 PM
unfocused1
Quote:
Originally Posted by viney266 View Post
Well, sometimes new things take a dump...thus warranties, especially in the electronics dept... Sounds like you have an honest dealer who is trying hard to fix the problem...be patient, but yeah that sucks

I"d get a rental or a loaner from them if you can
Seconded.

Even under ideal circumstances, stuff happens*...

Especially with electronics nowadays, but in the tech industry I've read up waaaaay too much on the subject... never mind experiencing it...

* The other tiny problem is, nobody even tries for ideal or anything close to it. Good enough is good enough, and whatever costs the least while showing the highest perceived effort is the new norm...
09-01-2012 11:08 AM
copernicium112 APIM is the Accesory Protocol Interface Module. From what I understand, it kind of ties all of the different features together, gets them to work with one another. It is a part. I had mine replaced a couple of months ago but for a different problem, not the one you are experiencing.
08-31-2012 10:10 PM
Ryu Spiller
Quote:
Originally Posted by copernicium112 View Post
Well, first off, welcome.

Second, sorry to hear of your misfortune. Hopefully it is a relatively easy fix. Have you (or your dealer in the 3 hours they had it) tried a battery disconnect or fuse pull to get it back?
I just Unplugged #79 I think...but only for a few minutes. But looking for a possible solution is how i ended up here. I read about taking out two fuses, one of the trunk, and the other one from the co-pilot side of the car. I will try it tomorrow.

I feel the need to guide the guys at the Dealer (i work at FORD, but i'm a Paint engineer) ...wanted to ask some buddies inside the company, but still no response.
What is that APIM thing you guyes mention? Is that a spare part to replace... or a coding issue?
08-31-2012 06:59 PM
copernicium112
Quote:
Originally Posted by Ryu Spiller View Post
I was a victim of the "Black Screen of Death" (no audio...nothing!)just yesterday. I took the car to the Dealer to see if they knew whats going on. They took 3 hours just to tell me they need the car back on Monday, so they can talk to Ford and find a fix.

:(

By the way, i'm new, and I'm from Mexico. Glad to join you guys!
Well, first off, welcome.

Second, sorry to hear of your misfortune. Hopefully it is a relatively easy fix. Have you (or your dealer in the 3 hours they had it) tried a battery disconnect or fuse pull to get it back?
08-31-2012 06:58 PM
MyThIc3LiTe
Quote:
Originally Posted by Ryu Spiller View Post
I was a victim of the "Black Screen of Death" (no audio...nothing!)just yesterday. I took the car to the Dealer to see if they knew whats going on. They took 3 hours just to tell me they need the car back on Monday, so they can talk to Ford and find a fix.

:(

By the way, i'm new, and I'm from Mexico. Glad to join you guys!
That is pretty odd.

When my moms MFT failed, our salesguy realized that it was a APIM failure and he said, "Oh yea we know what you mean, bring it in later and we'll order the part it should take a few days"

Issue happened on Tuesday, we had time to drop it off Friday, got the car back Monday; they gave us a loaner Edge in similar trim to tide things over.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:03 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat